lentile, tulpini, coliziune

DSCF7212

Vara aceasta (inclusiv cea indiană, care a zvâcnit când și când deunăzi) am scobit cu lentila tulpinile și ramificațiile a tot felul de simțăminte, senzații, amintiri. S-ar spune că m-am rostogolit prin memorie, făcută ghemotoc, de parcă încă m-aș mai putea guguli sub o bancă sau într-un cort pitic făcut din pături. Uneori (și ce bine ar fi să fie mereu astfel!), vacanța de vară are darul că îmi prelungește și îmi face să pleznească ultimele rețineri ale rațiunii și ale gravității, pocnindu-și bobițele cu piper și boia direct prin lobii creierului, apoi prin lichidele ochilor, apoi, mai jos, până în torace, unde în cutia aceea se află atât de multe senzații care se amestecă sinesztezic de parcă ar fi o cocă ori un carusel..

DSCF7213

Atunci, când se întâmplă astfel, reținerile omenești sunt împuținate, vacanța de vară are darul să astupe fricile și delimitările de ridicol ori tragi-comic, căptușind cu ramificațiile ei fine, într-un halou acvatic, cu tulpinițe moi, cu boticuri de animale neștiute,

DSCF7244

Dacă ar fi după mine, vacanța de vară ar fi și vacanță de iarnă, iar o asemenea coliziune ar întoarce timpul din matca lui, răsucindu-i bornele și încâlcindu-i cornițele în așa fel încăt să nu mai știe nici el cum să se ducă într-ale sale. Dar drumurile înspre așa ceva nu sunt niciodată unul singur, ci cu jgheaburi și nișe din care noi toți ne hrănim, uitând că materia din care suntem făcuți este datată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: