Mic dicționar de blog peregrin (cafenele)

Les-Deux-Magots

“CAFENELE = refugii în fața apartamentelor înghesuite, a proprietăreselor cicălitoare și a toaletelor mizerabile. De asemenea, sufragerii europene unde străinii sunt (aproape) bineveniți. Loc de naștere al conspirațiilor, publicațiilor și ideilor artistico-politice boeme. Există o vastă literatură a cafenelelor: Parisul, la 1900, avea cam două mii de cafenele, dintre care o mie erau vizitate, pentru cel puțin un absint, de către Baudelaire. Printre cafenelele începutului de secol XX, ˂˂Les deux magots>> a inspirat un întreg raft de cărți, dintre care una are opt sute de pagini și conține scurte note biografice ale tuturor chelnerilor care au servit acolo; una dintre mese a fost scoasă la licitație în 1987 pentru un purcoi de bani, date fiind cururile care au șezut la ea și disconfortul pe care acele cururi l-au cauzat creierilor posesorilor.”

(Andrei Codrescu – “Ghid DADA pentru postumani”, 2009, traducere de Ioana Avădani)

IMG_20140527_125126

P.S. Cafeneaua favorită din Clusium a lui Andrei Codrescu este Bulgakov, aici stăm de obicei la povești când ajunge prin orașul meu. Drept care iată imagini cu Andrei dezlănțuit verbal în cafeneaua Bulgakov din urbea de pe Someș.

IMG_20140527_125135

2 răspunsuri to “Mic dicționar de blog peregrin (cafenele)”

  1. Andrei Codrescu Says:

    Sunt onorat, Mesmeea. La Bulgakov, adauga te rog, Napoleon House in New Orleans. M-ar interesa sa aflu unde se inspira si delireaza cititorii tai…

    • ruxandracesereanu Says:

      Cititorii mei?! 🙂 La River (sus, la cucurigu, de unde se zărește Someșul, în cabina de nefumători), la Amadeus (unde zornăie clopoțeii), la Bulgakov (firește, cum altfel!), la Doamna T, în subterana din parc (ceainăria de la subsol) etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: