Buenos Aires, cartierul San Telmo, bistrourile lui Ernesto Sábato, domnul Anir și yo

IMG_1130

IMG_1131

San Telmo. Grafitti cu nemiluita, bistrouri, cafenele, magazine de antichități și multă mizerie pe străduțe. Parcul Lezama. E noros, aerul cenușiu are straturi mate, începe ploaia și, totuși, e perfect. O densitate de pățanii tocmai potrivită pentru noi, domnul Anir și yo. Bem cafele în Bar Britanico, acolo unde Sábato a scris fragmente din Despre eroi și morminte, și tragem cu coada ochiului peste drum, la bistroul Hipopotamul (și aici se zvonește că Sábato ar fi scris ceva din faimosul său roman). În barul Britanico sunt mai multe oglinzi pe margine: două din ele sunt înnegrite și afumate, drept care le-am hotărât să fie magice. Și așa au fost. Pe drumul înapoi ne-a prins iar ploaia, așa că ne-am adăpostit pe lângă garajele din Belgrano și am mâncat empanadas cu cașcaval și ceapă. Apoi ne-am amuzat, aducându-ne aminte de polițistele de lângă Orfelinatul ruinat, care ne sfătuiau grijulii să ne ferim gențile și să ne ferim de hoți. Biserica San pedro Telmo pe care o căutam noi, cu cele 12 sibile ale sale, nu era nicăieri, parcă intrase în pământ. În locul ei se găsea fostul penitenciar de femei de lângă Școala engleză. Apoi statuia Mafaldei Lolo pe o bancă la intrarea în cartierul San Telmo. De plouat tot ploua, așa că ne-am cumpărat cireșe glasate și am început să povestim pe îndelete despre argentinieni. Și încă nu ne-am săturat.

IMG_1177

IMG_1165

7 răspunsuri to “Buenos Aires, cartierul San Telmo, bistrourile lui Ernesto Sábato, domnul Anir și yo”

 1. FID DeScribor Says:

  Povesti care se spun in timp ce se fac sau cum sa zic? Vii si in miscare! Locul pare plin de colturi umbroase, iar pietrele cu siguranta inca suna diferit la fiecare pas, pentru fiecare calator, de atata timp…

 2. mesmeea cuttita Says:

  Calatorul cauta de obicei, dupa stiinta si amintirea lui (ori dupa o harta), dar, de la un punct, rataceste printre lucrurile citite si stiute (aproape pe-de-rost). Si, oare, in ratacirea lui, nu izbuteste calatorul (si mai ales cautatorul din calator) sa se afle mai aproape de ceea ce cauta, decat daca ar gasi de la inceput totul?!

 3. anunt Says:

  te poti considera norocoasa pentru ca ai ajuns pe acele meleaguri indepartate!

 4. mesmeea cuttita Says:

  norocul e cu totul altul 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: