Djangometeu

django_unchained

Quentin Tarantino nu are de ce să renunțe la stilul său pop, încă funcționabil. E ludic, delicios, amoral de simpatic în povestea reficționalizată a sclaviei din America din Django Unchained. De ce să fim indignați că regizorul suferă de o invenționită emblematică și de o marcă de stil? Cei care îl judecă astfel fac abstracție tocmai de hâtroșenia recidivistă și manieristă a regizorului. În ciuda violenței excesive și naturaliste, din câteva secvențe, filmul este un tort de bezele care se ingurgitează cu umor, ironie și zburdălnicie. Iar amestecul coroziv și inteligent al miturilor (Django e un Prometeu de culoare, înlănțuit și dezlănțuit! – acesta este mitul esențial reingurgitat și livrat de Tarantino in his pop style) nu face decât să provoace mândrul cerebru la conexiuni neuronice speculative, pe gustul gurmeților.

quentin-tarantino-django-unchained

Reclame

6 răspunsuri to “Djangometeu”

 1. scorchfield Says:

  🙂 „Give me a break”

  http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/give-me-a-break–tarantino-tires-of-defending-ultraviolent-films-after-sandy-hook-massacre-8422467.html

  In the wake of Friday’s shootings at a school in Connecticut which left 26 dead, arts events across America were cancelled.

  But director of ultra-violent film Django Unchained went ahead with a press junket on Saturday, and went on to remark that he is tired of defending his films every time America is rocked by gun violence.

  Speaking in New York Quentin Tarantino said: “I just think you know there’s violence in the world, tragedies happen, blame the playmakers. It’s a western. Give me a break.”

 2. mesmeea cuttita Says:

  Dacă aș scrie un roman despre castrare și undeva, în lume, ar avea loc, la ceasul lansării și publicării cărții mele, (într-un război primitiv sau în gang wars and so on) castrări și alte violențe blamabile – înseamnă că a mea carte ar fi vinovată?

  so, indeed, give me a break! :)))

  cine nu gustă din start maniera Tarantino nu va agreea niciodată Django, dar nici Pulp Fiction, Reservoir Dogs ori Inglourious Bastards. Este vorba de stil și manieră. Dacă din start nu îl guști, e preferabil să nu vezi Tarantino.
  Și, evident, să nu te pronunți asupra lui.

  Desigur, răspunsul meu nu vizează pe nimeni în particular, ci este aruncat într-o sticlă, în mare, la voia întâmplării :)))

 3. M Says:

  Ce faceti cu cei incantati de Pulp fiction si dezgustati de ultimele doua. Le trebuie si lor o categorie…

 4. mesmeea cuttita Says:

  draga domnule M, în cazul filmelor lui Tarantino nu prea cred că poate exista vreo formă de neutralitate sau de remiză.
  fanii agreează tot (cu ierarhii, desigur), în vreme ce detractorii sunt alergici la tot. scuzați pleonasmele de nuanță 🙂
  cale de mijloc nu prea este posibilă, întrucât grotescul lui Tarantino nu îngăduie așa ceva. este un grotesc veșnic reciclabil, dacă mi se îngăduie barbarismul 🙂

  Pulp Fiction s-a pliat pe apogeul postmodernismului, de aici succesul garantat. Django Unchained se plasează deja în post-postmodernitate, cred.
  care post-postmodernitate încă nu este definită/definibilă…

  (în paranteză fie spus, mă bucur să vă regăsesc)

  • M Says:

   Deci ca fani (i.e. fanatici) nu ni se permite sa avem nuante, il acceptam integral, la pachet. Detractorii in schimb resping tot, si nu exista un teritoriu la mijloc. Protestez…
   (Cordial.)

 5. mesmeea cuttita Says:

  Protest acceptat 🙂

  dar așteptam un protest mai demonstrat ideatic :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: