megashowul FCB

spooky

 

Ca megashow al umanității internautice, în mod cert cel mai spectaculos teatru de tip panopticum în mișcare, pe bandă rulantă, de până acum, cu actori maximali dar cu și mai mulți actori infinitezimali, fenomenul Facebook are un impact aparte în România, datorită specificului de causerie al nației, datorită histrionismului și exhibiționismului care le sunt în oase și în sânge românilor, într-un procent debordant. Românii vor să vorbească toată vremea, să flecărească, să tragă cu ochiul prin toate găurile cheii și pe sub preșuri. Românii vor să sfătuiască (și, uneori, să primească sfaturi), să trăncănească, să facă mutre, grimase, pozne, să se expună și să-i devore pe cei expuși. Viața intimă, viața cerebrală, individual vorbind, dar și viețile sociale, politice ori culturale colective, toate acestea stârnesc un carusel al informației și al imaginii, un carnavalesc aluvionar, sufocant, dar care creează dependență acută, fie că această dependență este recunoscută sau este negată cu aplomb. Facebook este heroină pură, LSD, marijuana and Co. Se ingerează cu seringa în vene, cu pipeta în ochi și în gură ori se aspiră direct cu nările.

P. S.

Textulețul meu nu se vrea a fi o reclamă, e doar o constatare, un mic verdict.

5 răspunsuri to “megashowul FCB”

 1. ora25 Says:

  pt. că oamenilor le e foarte comod să se piardă

 2. domnul echt Says:

  pentru ca oamenii simt o nevoie dementa de a comunica orice, cu oricine, oricand. este disperarea comunicarii: o revarsare fara precedent a inconstientului.

 3. mesmeea cuttita Says:

  Isi si Echt, e cum spuneti si cum spun, asa ca vom trai si vom vedea.
  se zvoneste ca FCB va fi depasit in curand de un sistem si mai acut internautic, cu grad sporit de adictie… (ma intreb pana unde se poate ajunge)

 4. Ontelus Dan Gabriel Says:

  Unde vom ajunge? Probabil la un amestec multivers real-ficțional: ,,De vinculis in genere”, ,,Demonii”, “Brave New World”, “1984”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: