fetița, păpușa, femeia

A(u) fost odată o fetiță și păpușa ei, care au rămas blocate între lumi. Până când fetița a văzut în oglindă o femeie care își chiar dorea grozav să rămână între lumi. Fiecare o vedea pe cealaltă, dar numai una din ele era rătăcită. Care din ele, doar povestea poate spune, iar povestea nu este încă tipărită. Oricum, păpușa ar fi putut fi puntea dintre cele două, mai ales că era o păpușă caraghioasă, umplută cu câlți, cu cap, mâini și picioare făcute din cârpă albăstruie decolorată. Ceilalți nu le puteau găsi pe cele două (ori, mai exact, pe cele trei, femeia, fetița și păpușa), fiindcă ceilalți nu plecaseră niciodată din lumea lor. Oricum, am uitat să spun că toate cele trei (femeia, fetița, păpușa) aveau insomnie, chiar dacă se prefăceau că dorm atunci când ajungeau între lumi.

2 răspunsuri to “fetița, păpușa, femeia”

 1. Luiza Says:

 2. mesmeea cuttita Says:

  reiau comentariile sterse pana in momentul in care a inceput zavistia la aceasta postare. ar fi fost pacat sa se piarda ideile.

  matei

  Poate că ceilalţi nici nu ştiau că cele două, sau trei, sunt blocate ȋntre lumi. Mai mult, poate că ceilalţi nici nu- şi pot ȋnchipui că există alte lumi ȋn afara lumii lor interioare şi exterioare. Dar ce spun eu, poate că ceilalţi nu ştiu nici măcar de existenţa lumii lor interioare. Sau poate că nu ştiu nici de existenţa lumii exterioare. Poate că ei sunt păpuşa, poate că ceea ce ar fi putut deveni ar fi fost fetiţa, şi poate că doar femeia este singura care a fost odată, continuând să sufere de insomnie, cu toate că doarme !

  când povestea va fi tipărită, va scăpa de insomnie ? 😀

  mesmeea cuttita

  poate-poate! 🙂
  in orice caz, intre lumi e bine de tot!
  (nimeni nu ajunge acolo fara vreo mediere speciala, fie ea chiar pe blog)

  cat priveste papusa, aceasta e chiar papusa (adica fara viata), spre deosebire de fetita si femeie. dar e o papusa-podetz!

  oare chiar vom scapa cu totii de insomnie, dupa tiparirea povestii?!

  matei

  ar fi epic de-a lungul si de-a latul, daca am scapa cu totii de insomnie! 😀
  mesmeea are dreptate, intre lumi e bine de tot!

  luiza

  nu m-am gandit nicio clipa sa dezintegrez fetita-papusa-femeie.sunt sigura ca, daca as fi facut asta, fetita-papusa-femeie ar fi ramas blocata intre lumi, iar eu as fi avut vesnic insomnii, simtindu-ma vinovata.

  matei

  nici eu nu o văd dezintegrată !
  fetiţa – păpuşa – femeie este un circuit ȋnchis, ȋn care circulă insomnia. iar insomnia nu poate fi decât femeia care circulă, din când ȋn când, prin păpuşă, fetiţă şi ea ȋnsăşi sub masca lui a fost odată!

  de ce să te-ai fi simţit vinovată, luiza, pentru şederea ȋntre lumi?
  oare pentru că povestea n-ar mai fi fost niciodată tipărită ? 😀

  mesmeea cuttita

  iata de ce se cuvine sa ii intrebam pe insomniacii cronici cum este cu papusile care sunt poduri!
  (sau poate ar merita sa ii chestionam pe vindecatorii lor)

  mesmeea cuttita

  povestea va fi tiparita in 2012, asa ca nu ne ramane decat sa asteptam si sa vedem ce va fi 🙂

  marius conkan

  cosmologic si cuantic punand problema, papusa e un tahion. ea e si femeie si fetita in acelasi timp, si intoarcerea timpului si accelerarea lui, chiar si toate deodata (poate fara sa vreti, discursul dvs in sensul descifrarii fizice este alcatuit, ceea ce e foarte bine). cred tot mai mult ca relatia dintre fizica si literatura e singura capabila sa ofere explicatii logice unui act relativ simplu in zilele noastre: raportarera scriitorului la cosmos (fie acesta macro sau micro). iar aceasta viziune/abordare interdisciplinara ne-ar putea salva de unele interpretari stufoase care tin de literat, precum si de unele aporii interpretative care pot fi desfiintate printr-un singur cuvant. de obicei cand intervin aici pe blog o fac in mod abrupt, dar ceea ce vreau sa spun acum e ca de la oamenii inteligenti astept mai multa viziune si lectura.

  mesmeea cuttita

  aici, pe blogul mesmeic prefer sa fiu mai degraba autor de literatura si nu hermeneut (neaparat), asa incat nu interpretarea ma preocupa, ci sensul apropiat creator pe care il acord unor imagini, naratiuni si idei, strict ca autor!

  prin urmare, interpretarile cosmologice si cuantice sa le faca altii, daca au pofta si timp, fiindca nimeni nu are nimic impotriva, atata vreme cat nu este vreo spanzuratoare prin preajma 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: