Algerianca

Ca să nu mai suprapună nimeni înfățișările, ca să nu mai facă nimeni aproximări portretistice, indiferent că e vorba de Juliette Binoche sau Isabela Rosellini :)! Iată actrița (cu sânge algerian) pentru al cărei chip am votat vreme de douăzeci și cinci de ani și am spus că e cea mai frumoasă și exotică (deși nu sunt o fană a ochilor albaștri, ci a celor negri).

Poate fi văzută în trei roluri de excepție (Povestea Adelei H, Posesiune, Camille Claudel), în rest e comme çi, comme ça, talentată, dar nu neapărat teribilă. Mi-a plăcut enorm, întotdeauna, numele ei de familie, drept care așa îi și spuneam, fiindcă suna încifrat și enigmatic, precum un inel de efrit.

Vorbesc aici doar de înfățișarea ei. Cerebral, nu a fost niciodată o supradeșteaptă sau un creier performant (precum „urâtele” Bette Davis ori Katherine Hepburn, pe care le-am aproape adorat), dar a avut întotdeauna bun simț și decență, știind că viața privată este ceva ce merită păstrat doar pentru sine.

Astăzi, Algerianca mea îmbătrânește tot mai fățiș, ridat și corpolent. C’est ça. Firește – e o postare frivolă, cea de acum.

8 răspunsuri to “Algerianca”

 1. evazionista Says:

  Ştiţi, vorba aia folclorică: ,,ochii şi sprâncenele”…de-acolo vine totul, jur, de când e lumea şi pământul.:)

 2. mesmeea cuttita Says:

  de acord 🙂

 3. Deny Says:

  Semanati un pic

 4. mesmeea cuttita Says:

  nici pomeneala!

 5. daniela Says:

  dincolo de imagine,infatisarea ei,exista comportamentul in film(pt cel din viata reala nu cred ca e cazul sa discutam),are un magnet care atrage si barbatii si femeile.

 6. mesmeea cuttita Says:

  atunci magnet sa fie 🙂

 7. lolablau Says:

  pe mine ma sperie ochii negri. dvs. parca negri i-aveti. adjani era misto, dar are ceva tipic de frantuzoaica: fata frigida care camufleaza o muiere plina de nabadai:)

 8. mesmeea cuttita Says:

  hmmm!
  n-arata ca o frantuzoaica decat in aparenta, zic eu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: