poveste de iarnă

 

Se zvonește că a fost cândva un viscol atât de rece și înghețat încât chiar celelalte furtuni de zăpadă au hotărât să îl închidă într-un cufăr și să îl lase părăsit în deșert. Și, fiindcă era un viscol cumplit, chiar și lăsat în deșert, el nu s-a topit, ci a continuat să trăiască în cufăr de unul singur. Apoi, într-o zi, o vrăbiuță (sau o pasăre mică din cele rătăcitoare) s-a așezat pe cufărul părăsit în deșert și acolo a auzit glasul viscolului care o ruga să îl desferece. Dacă mă descui, îți făgăduiesc că nu o să te îngheț, ci vei fi singura făptură pe care o voi lăsa să trăiască. Vrăbiuța nu știa ce să facă și ce să creadă, fiindcă ea nu văzuse niciodată până atunci un viscol. Deci ea ascultă de dorința viscolului. Apoi nimeni nu a mai știut nimic, nici despre viscol, nici despre vrăbiuță. Doar deșertul a rămas viu și nevătămat.

Se zvonește că există și un al doilea final, în care viscolul și vrăbiuța s-au împrietenit (fiindcă vrăbiuța a îmblânzit viscolul) și au trăit până la adânci bătrâneți. Dar de văzut, nici în acest caz, nimeni nu i-a mai văzut.

Reclame

18 răspunsuri to “poveste de iarnă”

 1. ora25 Says:

  eu am auzit de o vrăbiuţă care exact când se confrunta cu o amigdalită chinuitoare a avut norocul să dea peste un cufăr în care se afla viscolul păcălit de ivan turban. fără nicio ezitare, vrăbiuţa l-a desferecat şi a ciugulit tot visul din viscol; drept mulţumire pt. eliberare şi despovărare, viscolul i-a dăruit vrăbiuţei şapte căi respiratorii, dintre care una de mijloc. şi-acuma cei doi mai hoinăresc pe câte una din ele, cu excepţia momentelor post-party, când merg pe toate cele şapte deodată.

 2. mesmeea cuttita Says:

  e jucaus ce spune/scrie ora-dora-sora, dar vrabiuta de-acum e foarte-foarte trista, pare-se. macar una din cele 7 cai respiratorii de-ar functiona…

  • ora25 Says:

   😦 îmi pare rău că vrăbiuţa este atâta de tristă. nu putem să-i spunem decât că unele căi respiratorii sunt de-a dreptul nebănuite. dar există.

 3. mesmeea cuttita Says:

  atunci sa se iveasca o cale nebanuita si proaspata…

 4. echt Says:

  va propun respiratia prin degete, tainica, pe care copiii o folosesc cand viseaza in pantecele mamei, si pe care o regasim atunci cand iubim.

 5. mesmeea cuttita Says:

  nu am stiut de asa ceva, mi se pare magic de-a binelea!

 6. FID DeScribor Says:

  oricum ar fi fost, a intrat in inima viscolului, poate era singurul viscol cu inima.

 7. FID DeScribor Says:

  o, si complicitatea dintre desertul viu si nevatamat, viscolul taios si vrabiuta cea inocenta. caci si despre ea ar fi vorba.

 8. mesmeea cuttita Says:

  desertul e un obiect psihic. iar despre viscol s-ar putea crede acelasi lucru. cat despre vrabiuta, ea este ceea ce este (fireste ca sunt siblinica).

 9. valeriu Says:

  Ca in O mie si una de nopti, sau cum zic englezii Cartea celor o mie de nopti si inca una…

  Foarte faina povestea!

 10. mesmeea cuttita Says:

  🙂

 11. matei Says:

  cum mult subînteles este povestea mesmeioasa… cred ca și viscolul, si vrabiuta au supravietuit. ba chiar glacialul lor tril formeaza unul dintre cuiburile desertului!

 12. mesmeea cuttita Says:

  doar supravietuitori suntem cu totii! (in principiu)

  dar poate voi mai vorbi despre viscol si vrabiuta intr-alta poveste, candva, cine stie!

  • FID DeScribor Says:

   Ea e o pasare ratacitoare, mi se pare ca puterea e a ei si ea ii va alege pe cei asemanatori ei, si ei o vor alege pe ea. Si intalnirile vor fi ca aceea din desert, venite de nicaieri si intrate niciunde.

 13. mesmeea cuttita Says:

  cei fragili sunt si cei puternici aproape intotdeauna (sau cel putin initiatori) !
  (de la hristos la stalker citire – si nu numai)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: