ce mai fac Iguldor și Geanics

Iguldor mi-a trimis imaginea de mai sus. Ce aș putea eu spune este așa: în odaia cu oglinzi, desăvârșirea e delicată și de aceea este și dezmierdată. Dacă ar fi să caut un punct al trupului care să fie pentru totdeauna invizibil, acela ar fi gâtul (ascuns, tăinuit, sfioșit). El se poate răsuci într-un cuib căptușit c-un alt cuib sau se poate îngropa sub o piatră moale-cremoasă.

Iar de la Geanics am primit linkul de mai jos, cu rochii de împărătese, regine și dantelărese ale unui deceniu secund dintr-un mileniu bolund. Să nu mai spună nimeni – jamais de la vie!

http://www.vogue.com/collections/spring-2011-couture/jean-paul-gaultier/runway/#/collection/runway/spring-2011-couture/jean-paul-gaultier/47

Reclame

29 răspunsuri to “ce mai fac Iguldor și Geanics”

 1. ora25 Says:

  😦 am încercat să-mi aleg o preferată printre duamnele acelea dar toate-mi par că arată ca nişte ciocănitori. am gusturi blege.

  • geanics Says:

   offf! ora25 mai bine punea un „no comment”. 🙂 (moda nu mai e de multa vreme pe alese sau o chestie de gust. e o chestie de concept, mesaj, imaginar etc. in fine… daca piesele sunt doar ciocanitori pentru unii, atunci argumentele mele sunt nule. daca altii zic ca au gusturi blege, atunci si eu pot spune ca, de data asta, ma simt bleaga in fata gusturilor lor.)

 2. mesmeea cuttita Says:

  hey, nu va suparati gazda mesmeioasa, daca tot v-a(m) pomenit cu talc !
  (ca e pacat)
  gusturile nu se discuta si amandurora va place exact ce poftiti. iar mie la fel – adica si lebada sfioasa, si rochiile gaultiere (vreo jumatate din ele)!
  (incapem cu totii pe lumea asta)
  🙂

 3. geanics Says:

  nu, nu-i cu suparare nimic si fix asa ziceam si eu: gusturile nu se discuta. 🙂

 4. ora25 Says:

  🙂 ooo dar eu tot timpul mi-am exprimat exact gusturile aici, fie că se apropiau sau nu de ale mesmeei sau ale altor vizitatori. şi mi se pare foarte fain ca lumea să îşi exprime unghiul propriu şi părerile subiective vis-a-vis de lucruri. altfel nu am mai povesti. dar dacă e cumva o politică recentă chestia asta cu păstratul tăcerii, n-am absolut nicio problemă de adaptare la ea.

 5. mesmeea cuttita Says:

  tocmai ce ziceam si eu – fiecare cu „poftele” sale, asa e bine si sanatos la minte, suflet si trup 🙂 atat in lumea larga, cat si in cea mica!
  (limba sa nu o coasem deloc-deloc)

 6. geanics Says:

  nu, intentia nu era de sfada…:( imi pare rau ca nu am putut dibui tonul potrivit cuvintelor. chestia cu „gusturile nu se discuta” nu inseamna ca nu se spun, ci ca nu se argumenteaza ca e degeaba. tocmai de-aia am zis ca ma simt bleaga in fata „gusturilor blege” si ca n-am argumente. ca ar fi degeaba. nu discreditez pareri sau alte cele. insa da, am facut sublinierea ca moda nu mai e o chestiune de gust pentru ca a devenit mai… inteligenta. adica poate sa iti placa o colectie ca si concept chiar daca nu ti-ar placea sa o si porti. majoritatea colectiilor sunt aproape nepurtabile. adica le poti discuta sau diseca asa cum se face cu orice alta forma de arta, fara ca neaparat sa placa. asta era ideea. dar daca spui din prima „nu-mi place” sau „imi place” atunci e clar ca polemica nu mai are rost, nu? intervine gustul. care nu se discuta. 🙂

 7. mesmeea cuttita Says:

  eu zic sa avem o zi turbionara si plina de extaz estetic, iar triada de aici sa se invoioseasca 🙂

 8. sauribalic Says:

  foarte frumoasă şi igluterică poza.
  cuibul căptuşit c-un alt cuib mi-ar plăcea pentru un somn invizibil

 9. mesmeea cuttita Says:

  banuiam eu ca se vor gasi musterii de cuiburi captusite si invizibilitati somnoroase!

 10. FID DeScribor Says:

  Am incercat sa scriu un comentariu, dar s-a pierdut. Ziceam acolo ca titlul post-ului seamana mai degraba cu un duo din Stapanul Inelelor, uitandu-ma in graba am crezut ca e vorba chiar despre asta. Iar aripile acestea impreuna cu rochiile acelea, prezente amandoua pe blogul (scrisese globul, chiar asa, blog in anagrama e glob…) mesmeic, adica pe mesmoglob, anunta o calatorie, o descoperire; sa fie pentru asta calauza si trickster dl… Jepagaul si sa zicem ca il recomanda faptul ca a numit un pArfUM Fleurs du Male.

 11. mesmeea cuttita Says:

  adevarul este ca sunt incantata de ideea de glob mesmeic sau mesmoglob! (ay, narcisismul fluorescent si indecent al stapanei de blog devasteaza in tromba!)

  exact asa si este, describor, un duo care s-a largit in trio, dar ar putea deveni si cvartet, cvintet, sextet…

 12. FID DeScribor Says:

  La o adica, poate fi vorba si de un globomesm. Mi-ar placea sa inventez „concepte” pentru cine ar dori.
  Deci pana la urma e o fratie 🙂

 13. FID DeScribor Says:

  Am uitat sa zic ceva, desi sunt fan pe alocuri Jean Paul G., mi s-a parut interesanta chestia cu ciocanitorile, mai ales ca am si o micro-teorie legata de faptul ca unii creatori se inspira foarte mult din tot ce inseamna zoomorfism. Cred ca n-a mai vorbit nimeni despre geometriile paseriforme ale lui Gaultier! Ar trebui sa trimitem adresa globomesmului direct la Vogue, dnei. Wintour, mai exact… 🙂

 14. geanics Says:

  ca suntem la lord of the rings, fratii si cuvinte intortocheate. :)) Jean P. Gaultier e un hobby-it de-al meu. 🙂 Poate vreti sa-l cunoaasteti mai bine… 🙂

 15. ora25 Says:

  dat fiind că Describor a decupat foarte convenabil ciocănitorile, am să purced la extinderea domeniului ornitofashionului cu o bună colaboratoare de-a lui gaultier : http://www.nelly-saunier.com/ . la rubrica media se află un filmuleţ cu păsări printre care chiar am o mulţime de preferate. 🙂

 16. mesmeea cuttita Says:

  hey, va sa zica asa, chiar am devenit un cvartet de „ciocanitori” de blog 🙂

  incitanta domnisoara/doamna nelly (tocmai potrivita pentru mesmoblog!)

  • mesmeea cuttita Says:

   PLUMASSIERE e un cuvant magic, je crois!

   • ora25 Says:

    daaa, aşa cred şi eu. 🙂 mai ales că de când le-am depistat în nomenclatorul de meserii pe cele de stereotipar şi de fascinar, iar pe cea de poleitor am obligat-o să indice responsabilul cu întinsul poleiului pe iglună, mi se pare în firea lucrurilor să apară şi un fulguitor. şi nu doar pentru drumul saniei. chiar un fulguitor de perne ar fi bun.

   • ora25 Says:

    şi am uitat să zic că şi „paseriform” e un cuvânt magic 🙂 mă trimite cu gândul la atitudinile paseriste, ornitorientate.

   • mesmeea cuttita Says:

    fulguitor/fulguitoare – cred ca as fi vrut sa fiu asa ceva!

    ai dreptate, l-am persecutat pe describor, si mie mi-a placut mult cum suna PASERIFORM, dar m-am lasat dusa de plumassiere 🙂

 17. FID DeScribor Says:

  Ziceam eu ca e vorba de o descoperire, iata ca au si aparut cateva. Numai bine pentru luminiscenta timpului pe care il cautam.

 18. matei Says:

  interesantă poza! văd gâturi alungite, văd cuiburi, văd aripi. văd cuvinte înăbușite în popriile lor sensuri. și văd în toate: flăcări. ținute să ardă mocnit și constant, fără rapiditate, fără devize. flăcări ce, în sine, sunt lipsite de scopuri, însă care, înaintea privirii, construiesc. senzualitatea degajată de cele două gâturi-cuiburi-aripi este una mocnită, suspendată, însă întreținută prin îngemănare.

 19. mesmeea cuttita Says:

  este o diafanosenzualitate, de fapt 🙂

 20. echt Says:

  daca se permite si un ton negru, complementar fotografiei: as numi-o
  duh sfant in cadere libera, adica incerta, nestiind unde va nimeri, incolacit intr-o teama de inceput de lume, azvarlit de fapt de demiurgul intunecat, pentru ca la facerea lumii nu era nevoie de gratie, senzualitate sau delicatete. iar acest duh sfant, a aterizat aici, pe blogul mesmeei. in acelasi timp, modelele d-lui jepagaul sunt avataruri ale sofiei plecate sa recupereze duhul sfant ratacit in aceasta lume. (cred ca am rastalmacit pana la ridicol gnosticii)
  iata, cum spunea si describor, mesmoglobul e locul de intalnire al tuturor contradictiilor posibile si imposibile.

 21. mesmeea cuttita Says:

  hmmm, cred ca sunt rasfatata de-a binelea!
  🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: