retro

Trecerea mea între 2010 și 2011 a fost în cheie retro, cu muzici (Deep Purple, Led Zeppelin, Uriah Heep, Pink Floyd, dar și Abba) și cu filmul Enter the Void, care m-a cam hărțuit (aș tăia vreo 45 de minute din el ca să fie foarte bun, așa cum este – de 2 ore și jumătate –  e doar interesant, ambițios și oțios). N-am dansat șapte ore ca acum 3 ani, dar vreo două ore tot am dansat, pentru vreo mică „exorcizare” ori alta. Și am băut cu delicii vinul Șato Falit.

Iată mai jos linkul la Summer Night City (Abba), muzichie pe care dansam feroce când eram în ultima clasă de liceu.

Și un remake al aceleiași melodii, sub sigla (metal-simfonic) Therion (trupă de care am aflat de curând de la un împătimit).

P. S.

Pentru destinderea corporală după sărbători (des-grășarea adică) recomand piesa Wanted Man (20 de minute de sârbă îndrăcită mixată pe fond de western spaghetti) cântată de trupa lui Emir Kusturica în concert (a se face abstracție de conotațiile politice dezagreabile ale muzichiei cu pricina). Piesă de asezonat cu vinul portughez Mateus.

Reclame

11 răspunsuri to “retro”

 1. valeriu Says:

  Ne potrivim la trupe! Si io tot Led Zeppelin, tot Deep Purple, tot Pynk Floyd… Dar asta stiam deja. Nu stiam ca ne potrivim la bauturi. In ultima vreme, prefer si io tot Shato Falit:))

 2. mesmeea cuttita Says:

  dar se gaseste shato falit pe bahlui? la kolosvar nici picior de vinishor danubian, din pacate…
  va trebui sa comand prin domnia voastra – 🙂
  (vad ca ati scos uriah heep din sirul muzical…)

  p. s.

  cam confuz comentariul meu, asa ca trebuie sa precizez cu luciditate maxima – sticla de shato falit consumata cu delicii la trecerea intre ani a fost adusa direct de la dunare – la clausenburg nu exista vinishorul cu pricina!

 3. mesmeeacuttita Says:

  🙂

 4. FID DeScribor Says:

  „Vinum generosum” – asa se canta intr-un imn bachic. Si, imprejmuit de o anume „delicatete”, el naste o anume plutire. Asa cum se poate vedea si aici. 🙂

 5. mesmeea cuttita Says:

  … a propos de dansul dervishilor?! 🙂

 6. echt Says:

  domnul echt si-a petrecut noaptea dintre ani pe muntele ida impreuna cu cateva menade imbracate retro, rochii lungi din lava, cu bijuterii sangerii din spline de tauri impletite anapoda, coafuri ravasite par vopsit cu cenusa de la ekpiroza. au mai fost cei prezenti cativa satiri in costume de ski, un domn de la securitate, heraclit si fanii sai – scafandrii care reusisera sa se scalde de doua ori in acelasi rau. s-a baut vin de pe marte, s-a ascultat muzica eliptica, s-a dansat pana cand s-au tocit potcoavele centaurilor.

 7. mesmeea cuttita Says:

  extrem de interresant – graseiez, fireste 🙂

 8. hiacint Says:

  Nooo way, Therion! Ce dor mi-era de ei 🙂

 9. mesmeea cuttita Says:

  🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: