ghemuirea din Aquarium

Cel mai suav locuitor de la Aquarium din New Orl a fost căluțul de mare. Semăna cu un noctiluc sclipicios și era singur-singurel în căutare de dragoste și comuniune.

Până la urmă le-a găsit pe amândouă, mirarea mea fiind aceea că micuțele entități acvatice preferau înghesuiala și ghemuirea unele într-altele (cu multă delicatețe), de parcă fiecare și-ar fi fost cuib în cuib în cuib.

Dar, vorba poetului grec, nu te poți feri de năpasta iubirii, mai ales când e vorba de Kypris (nu știam că ar putea fi valabil și pentru căluții de mare! :)): Fericiți cumpătații-n iubirea divină/ ce le-o trezește Afrodita,/ păstrătorii sfielii-n vârtejul plăcerilor,/ neînghimpații de patimi năuce/ la ceasul când Eros/ azvârle săgețile dragostei gemene,/ unele care ne-mpart bucurie,/ altele care ne spulberă viața./ Rugămu-ne, Kypris, o, preafrumoaso,/ iartă-ne patul de pustiire,/ dă-ne podoabă de har drămuit,/ și dorințe curate!/ Coboară spre noi, Afrodita,/ dar cruță-ne de răvășirile tale!

Este foarte posibil ca personajele mele mignone (căluții de mare sau dragoneii, cum li se mai spune) să cunoască limba elină!

29 răspunsuri to “ghemuirea din Aquarium”

 1. crocolili Says:

  scumpicenia-n persoană căluții de mare! io nu dețin decît unul sub formă de lumînare portocalie. în toamnă am vizitat și eu un aquarium dar n-am prins picior de căluț de mare…am auzit că se țin de codițe cînd se iubesc 🙂

 2. mesmeea cuttita Says:

  se tin de codite, yap, si isi cauta patucean din plante simili-orhideice, adica sunt senzuali si delicati si par si putin morfinomani (dar sfiosi nevoie-mare).

  lilicroc ar putea aprinde lumanarea cu pricina (pentru visatorie) cand sta ea insasi in aquarium (dar sa se fereasca de calutii de mare impaiati ori mumifiati, ayyy! – piaza rea si act monstruos sa li se faca asa ceva dragoneilor)

 3. crocolili Says:

  uff, greu o să-mi fie să-i conving pe cei sfioși că sub pielea grea de crocodil se ascunde o blogăriță iubitoare și cumsecade 🙂

 4. mesmeea cuttita Says:

  crocodilii sunt sfiosi, asa spune un beatnik din new orl!
  (drept care li se pot inchina poeme de amor)

  de blogarita stiam ca este asa cum zice ea mai sus!

 5. valeriu Says:

  „Rugămu-ne, Kypris, o, preafrumoaso,/ iartă-ne patul de pustiire”. Foarte frumos!!!

 6. mesmeea cuttita Says:

  mie imi pare inchietanta (imi asum pretiozitatea sugubeata) podoaba de har dramuit (fiindca nu prea concep harul ca fiind dramuit)
  🙂

 7. coramica Says:

  Calutii de mare – hmmm, eu i-as atarna de urechi si as porni cu ei prin lume sau as inota pe unul…oare exista si cai uriasi?

 8. mesmeea cuttita Says:

  coramica ar risca sa fie peregrina luata valvartej astfel, drept care dorinta sa e cam periculoasa. eu zic sa se scoboare la dragonei (in mari si oceane) si sa negocieze cu ei!
  e mai sanatos cu ei in apa, decat pe pamant 🙂

 9. Ovidiu Mircean Says:

  Este foarte interesant, din când în când, să începi să scrii pe google o întrebare, pe care, automat, the search machine o completeaza cu cele mai dese interogatii. Am tastat „do seahorses…” şi google a completat cu:
  „mate for life”, „lay eggs”, „migrate”, „have stomachs”, „make noise”, „have backbones”, „have ears”, „have gills”, „bite”, „sleep”. Cea mai interesantă mi se pare ultima. De unde până unde să nu doarmă caii de mare?

 10. Ovidiu Mircean Says:

  aahahahhahahahahahah, dacă tastaţi „does”, prima intrebare este „does ke like me?”. Cum adică să îl întrebi pe google „does he like me”? :)))))))

 11. mesmeea cuttita Says:

  dragoneii dorm sau macar mimeaza somnul sau cel putin in a doua imagine postata de mine asta faceau.
  nu mi-i inchipui muscand, ci, eventual, fluturandu-si urechile ca niste balerine ataraxice!

  pai google (si internetul) e carnavalul insusi, de ce sa ne miram? carnaval absurdizat cu voie si fara voie…

 12. voroncas Says:

  pentru ca am intrat din greseala cu calutul de mare in harry potter, scriu si aici ce ziceam acolo:

  (ca) am un calut de mare fosilizat si (ca) ce-ar fi de facut cu el!

 13. mesmeea cuttita Says:

  trebuie descantat si mangaiat! 🙂
  nu stiu ce altceva i s-ar mai putea face, daca e atat de batranel!
  (ca doar nu va fi aruncat cine stie unde, ca o carpa uzata!)

 14. FID DeScribor Says:

  Calutul cu pricina trebuie pastrat mai abitir ca orice! Si daca se poate, sa fie lasat inapoi in mare candva.
  Oare vechiul ocean despre care scria Mesmeea incepe sa se lumineze altfel, cu lumina noctilucilor si tacerea atotstiutoare a calutilor care il vor fi conducand undeva pe vreun Poseidon minuscul?

 15. mesmeea cuttita Says:

  as vrea yo, tare as vrea …

 16. FID DeScribor Says:

  Sa fie asa, zic dar, sa fie asa…

 17. echt Says:

  ii vad pe razboinicii lui temujin trecand spre japonia pe cai de mare. seile din coral albastru, scarile din varec matasos, potcoavele in forma de curcubeu iar hamurile din cozi de comete impletite. samanii mergand cu capul in jos, incantand, tinand sufletele intr-un manunchi strans cu o funda de alge. caii obositi merg cu capul plecat si se gandesc la campurile de foc ale vulcanilor subacvatici, pe unde haladuiau cand erau liberi.

 18. mesmeea cuttita Says:

  frumos spune echt, ca intr-o epopee valvartej.
  (dar si eu voi avea cat de curand o-nminunare de facut pentru gurmetia poetica echtica/echtoida)
  🙂

 19. echt Says:

  🙂 frumos spus inminunare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: