călătorie în Aquarium

În paralel cu fluviul Mississippi, la New Orl se găsea și un Aquarium verde-albăstrui. În dimineața în care am poftit și am și mers acolo m-am trezit în cap cu poezioara: Pisicuță, pis-pis-pis, te-am visat azi noapte-n vis, te spălam, te pieptănam, fundă roșie îți puneam. Așa că i-am șoptit cântecelul și pisicuței de mare care se întrezărește mai sus, chiar dacă ea nu avea botic cald. Deși paravanul dintre noi nu era de zahăr candel, ci de sticlă, ea a coborât la mine din pricina unghiilor mele tunse scurt și ojate cu negru, pe care le-a confundat cu niște drajeuri sau mărgele. Mâna mea albă o cam orbise.

Ea știa că nu am fundă roșie să îi leg la gât ori pe creștet, dar mai știa și că aș putea, totuși, să o mângâi vrăjitorește. De fapt nu am mângâiat-o, ci am gâdilat-o, explicându-i că într-un Aquarium mângâiciunea nu poate fi decât sticloasă și silențioasă. S-a resemnat, deși nu era fatalistă. S-a jucat cu unghiile mele ojate cu negru până le-a făcut buretoase.

După ce am gâdilat-o, a prins asemenea aripi încât a început să fâlfâie și să vâjâie de-a dreptul prin acvariu, ca o pasăre cu codiță de șoricel îngrășat. Narimi, narimi, spunea ea ca o adevărată pasăre.

Melancolică din pricină că, iată, pisicile de mare puteau să fie înaripate, dar eu nu, m-am așezat cu spatele la o vitrină unde o baracudă mi-a strigat că e vremea să o iau din loc și să nu împiedic circulația acvatică, foarte aglomerată pe suta de centimetri unde mă aflam. Am șontâcăit și m-am pregătit să îmi iau picioarele în spinare, bolborosind invidioasă și din spirit mimetic, eu-cea-fără-de-aripi, narimi, narimi!

(pozele sunt făcute de un poznaș elipsoidal)

15 răspunsuri to “călătorie în Aquarium”

 1. ora25 Says:

  fai ce simpatică e a doua poză, ce se mai gâdilicea motanul marin 😀

 2. mesmeea cuttita Says:

  yap, animalutza facea hac-hac! si se rasfata – avea pielicica molcomita!
  🙂

 3. coramica Says:

  Hmmm, asa se rasfata si animaluta mea imblanita

 4. mesmeea cuttita Says:

  numai ca aici este vorba despre o dezblanita!

 5. sauribalic Says:

  tot în cea de-a doua poză, dar lucrul ăsta cred că-l pot vedea numai eu, observ şi două mâini de negresă, ca o vrajă acvatică mesmeioasă 🙂

 6. mesmeea cuttita Says:

  e dublul sau dubla mea, chiar ma intrebam cine va observa mirajul si sosia!
  🙂

 7. matei Says:

  pai, in ultima poza pot vedea si eu un umar mesmeios, interesant conturat, și-un gât ce sustine un peste-cap. 😀 hm, care o fi legatura dintre Mesmee si peste?

 8. mesmeea cuttita Says:

  baracuda e un cosmar caruia-i intorc spatele, desi el/ea nu vrea nicicum sa-mi intoarca spatele, de aici strutocamilatatea naravita in imaginea trucata 🙂

 9. valeriu Says:

  Faine pozele!

  Si mie imi place poemul cu Pisicutza pis pis pis…
  Are adancimi metafizice, dar putini critici s-au prins de asta.

 10. mesmeea cuttita Says:

  mda, a propos de hermeneutica adanca! 🙂

  mirarea mea este, totusi, aceea ca nimeni nu m-a intrebat ce inseamna NARIMI!
  prin urmare toata lumea stie ce inseamna…

 11. sauribalic Says:

  eu m-am gânditglind că e vorbanum despre o preocuparenum trinsavantescă ce cuprindeglind limbanum păsărilornum, dar nu mi s-a dezlegatglind la timpsis cuvântulsis trinpăsăresc – asta aşa, pe înţelesulsis Savantuluifan 🙂

 12. mesmeea cuttita Says:

  ihih 🙂 aici pe blog nu vorbesc limba din angelus, ci pe aceea din aquarium, dar oricum am pacalit pe toata lumea, intrucat NARIMI este in ebraica, chiar daca nu stiu ce inseamna (insa imi place mult cum suna cuvantul, incantatoriu de-a dreptul) 🙂

 13. coramica Says:

  Doamna Mesmeea, dvs si desenati? Mi-ar placea sa vad intr-un desen toate lucrurile astea. Hmmm, narimi, narimi

 14. coramica Says:

  A, am uitat, catelus cu paru cret are adancimi metafizice?

 15. mesmeea cuttita Says:

  adevarul este ca nu prea desenez, fiindca nu sunt priceputa. totusi, am desenat de curand o leoaica medievala (partial copiata), pentru o carte despre zodiace tradusa de o amica. traducatoarea m-a solicitat sa fac un desen pentru zodia leului (iar eu am acceptat, intrucat ideea mi s-a parut nostima).

  in chestiunea catelusului cu parul cret, valeriu este specialistul, deci dansul trebuie chestionat 🙂
  (sper sa auda intrebarea si sa raspunda)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: