Dumnezeu visează (2)

Într-o oarecare dată, după cina cea de seară şi puțin timp petrecut cu ,,Doamna Lui”, Dumnezeu se duce la culcare. Începe să viseze… O planetă de sute de ori mai mare şi mai frumoasă, cel puţin aşa credeau toţi oamenii și Dumnezeii care locuiau pe ea. Erau făpturi din toate timpurile, dar nimeni nu şi-a dat seama că de fapt era Tărâmul de Dincolo. Adică Raiul.

După ce Dumnezeul adevărat a vorbit şi cu subalternii săi (Buda, Zeus, Osiris etc.), El s-a hotărât să le arate că acela e locul Lui nesfârşit unde bunătatea și frumuseţea nu se termină niciodată.

I-a anunţat pe cei mai viteji și harnici din zonă că vor pleca în zori într-o călătorie de 80 de zile în care le va demonstra că acel loc e nesfârşit.

– Dar nu a mai existat ceva asemănător? întrebă un localnic.

– Nu! răspunse Dumnezeu; apoi îl fulgeră şi dispăru pentru totdeauna.

În zori, după ce toate proviziile fură făcute, Dumnezeu era pregătit de drum, având totuşi ceva special de spus:

– Nu ne trebuie provizii, oameni buni, deoarece acesta e tărâmul unde toată lumea împarte cu toată lumea.

După multe zile de mers ajunseră la Marea Maro, ea fiind numită aşa din pricină că era formată din lapte cu cacao.

– Aici vă puteţi potoli setea cu cacao și foamea cu Maflopeşti, adică peşti formaţi din turtă dulce.

Mai spre seară Buda întrebă:

– Şi acum ce trebuie să facem ca să mergem mai departe?

– Fiţi atenţi! Mare Maro despică-te!

Numai că marea s-a despicat pe diagonală şi călătorii nu au mai avut cum trece.

– N-avem încotro! trebuie să bem toată cacaua.

Drept care toţi au avut încredere în Dumnezeu și au încercat să termine de băut cacaua mării, dar fără să rezolve ceva, fiindcă acolo era Locul Perfect unde nimic nu se termina. Totuși, Dumnezeu a încercat din răsputeri, deoarece ştia că doar la sfârşitul călătoriei se va trezi. Numai că Dumnezeu nu s-a mai trezit niciodată din vis.

Dan Bălaș

 

(la prozaleta de mai sus se potrivește CocoRosie cu Hairnet Paradise, care cântecel nu știu de ce nu vrea să fie înregistrat mai jos așa cum ar trebui, drept care sunt în măsură să ofer doar adresa de pe youtube )

9 răspunsuri to “Dumnezeu visează (2)”

 1. Mariana Says:

  Nu am gasit o alta modalitate mai buna de a va pune intrebari despre atelierul de creative writing, desi sambata aveam ocazia asta, la Timisoara. Am crezut de cuviinta ca e bine sa plec de acolo cu sufletul plin de bucurie si sa nu va rapesc nici dvs bucuria de a va reintalni colegii si prietenii.
  M-ar interesa foarte tare sa stiu ce ar insemna participarea la aceste ateliere, si mai ales ce implica.
  Am stat si am rumegat gandul asta de cateva luni si mi-am dat seama ca oricat de mult as vrea sa ma indepartez de lumea asta in care scrisul iti macina fiinta si iese din tine ca un abur cald si se intinde pe un alb imaculat al unei foi ce asteapta la infinit nu poate fi redus la tacere. Pe mine ma macina scrisul asta si de fiecare data cand el nu se asterne devine frustrare.
  Mi-ar placea sa dau faru liber acestei zvarcoliri,, si as vrea sa stiu daca faptul ca nu sunt in Cluj, ci in Timisoara ar constitui vreun impediment?
  Astept cu interes un raspuns din partea dvs.
  Cu stima,

  Mariana

 2. mesmeea cuttita Says:

  pacat ca nu am fost intrebata la timisoara, fiindca as fi putut raspunde mai amanuntit si mai pe viu.
  deci
  1. participarea la ateliere e necesara in carne si oase, altfel nu se poate. am facut de cateva ori experimentul si prin corespondenta, dar rar si numai pentru experimentul in proza. in cazul atelierelor de scriere creatoare in poezie si pe muzica psihedelica nu a fost posibil asa ceva. toata lumea scria la fata locului, altfel ar fi fost fals.
  2. fireste ca fraul liber este indicat si stimulat intr-un atelier de scriere creatoare (si nu numai).
  3. indic iar adresa
  http://www.phantasma.ro
  aici, la capitolul literatura onirica, scrie cum am procedat la ateliere. si sunt afisate chiar mostre din textele comise.

 3. valeriu Says:

  Fain! Pe bune…

 4. mesmeea cuttita Says:

  🙂
  (s-or fi bucurand copiii acestia de ce au scris si de faptul ca au cetitori)

 5. sauribalic Says:

  uneori, când se-ntâmplă lucruri care chiar par întâmplătoare – fiindcă la sauribalici se mai petrec şi de-astea, iar noi nu-ncercăm să le mai complicăm simplificându-le – cred că Dumnezeu e şi puţin somnambul.
  mai sunt unii sceptici ghiduşari care susţin că lumea Îl visează pe El, şi de-abia când ne vom trezi Îl vom vedea cum e de-a dreptul. dar asta ţine deja de o teorie banală, ci nu de cea veselistică.

 6. mesmeea cuttita Says:

  la somnambulismul divin nu m-am gandit, dar se pare ca am motiv de reflectie pro-sauribalica de acum inainte 🙂
  chiar ma intreb ce face D somnambul? pe unde umbla?

 7. sauribalic Says:

  mi-am amintit o vorbă care circula în cercul ghiduşarilor: Dumnezeu este singura fiinţă care, pentru a dormi, nu are nici măcar nevoie să existe.
  ei, că tot mi-am amintit… ce bine e să mai tragi un pui de somn de coadă, lăsând apele netulburate. dar, după ce afli ce-nseamnă asta, oare poţi? aşa mă-ntreba bunicul meu înalt şi puternic, Ferosimil, cel care ridica somnul deasupra capului şi-l arunca departe, de-l crăpa de ziuă. aş putea să spun până şi lucruri interesante, însă nu ştiu că ştiu 🙂

 8. mesmeea cuttita Says:

  de-acum inainte ar trebui sa spunem neaparat FEROSIMIL pentru orice ar putea sa fie, chiar daca nu este si, nefiind, este totusi putin, atat cat sa nu piara fara sa fie inregistrat in cartulia vietii si a incifrarilor 🙂

 9. Angelus sau despre buclucurile produse de apariția a trei îngeri « Erasmen's Blog Says:

  […] Ruxandra Cesereanu nu a renunțat, pare-se, la ideea Creatorului, Atotputernicului somnoros și visător. Așa că la un atelier de scriere creatoare i-a provocat pe câțiva prunci de 12-13 ani să-și imagineze cam ce ar putea visa Dumnezeu, cam ce s-ar putea (re)găsi prin visurile sale. Și iată ce a ieșit: https://mesmeeacuttita.wordpress.com/2010/10/22/dumnezeu-viseaza-1/, https://mesmeeacuttita.wordpress.com/2010/10/26/dumnezeu-viseaza-2/https://mesmeeacuttita.wordpress.com/2010/10/28/dumnezeu-viseaza-3-last/ […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: