replică (la tonomat)

Ce vrea un bărbat? Să aibă bani (chiar dacă nu slujbă) și mai multe femei la dispoziție (una pentru menaj, una pentru alcov, una pentru publicitate, ba chiar și una pentru vorbit în taină, din când în când, căci, nu-i așa, comunicarea este dorită în limite acceptabile), să fie recunoscut (social/politic, uman, profesional) de confreria de bărbați și acceptat/creditat inclusiv cu ifosele lui cu tot. Foarte puțini sunt bărbații care nu vor neapărat cele expuse mai sus și care au alte tânjiri și idei. Și mai puțini sunt bărbații care nu dau doi bani pe cele prezentate anterior și care mormăie pentru ei înșiși sau exclamă fățiș I don’t give a damn, asumându-și un jemonfișism frondeur! Și mai puțini sunt bărbații care renunță la primele lucruri înșirate de mine în acest textuleț și care se retrag din lume cu arme și bagaje. În ce mă privește, i-am preferat întotdeauna pe cei din ultimele categorii, niciodată pe cei din prima, chiar dacă ei sunt majoritari. Sau tocmai de aceea. Așa-zisa lor normalitate mi s-a părut mereu repugnantă sau cel puțin plictisitoare. Mi-e lehamite de vreun pact fictiv sau real de misoginie cu diavolul (din partea bărbaților „normali”, de bună seamă). Am grimase la iresponsabilitatea lor în fața chestiunilor emoționale pe care le tratează ca pe niște batiste de unică folosință. Nu doresc să am de-a face, nici măcar minimal (social), cu astfel de specimene majoritare și „sănătoase”. Masculinitatea nu înseamnă nici carne bine clădită, nici sexualitate bulimică, nici discurs libidinal (direct sau cu nișe), ci creier pur, curaj structural, aristocrație lăuntrică (aici intră componentele emoționale) și umor fin – așa percep eu lucrurile. Iar toate acestea la un loc sunt foarte rar de găsit, dar nu imposibil.

(Acesta este un răvaș-replică la un blog semi-autist, tehnic vorbind, pe care, însă, îl citesc asiduu, tocmai datorită semi-autismului său care produce inclusiv reacția de perplexitate stimulatoare.)

Reclame

11 răspunsuri to “replică (la tonomat)”

 1. ora25 Says:

  eu cred că replică ar fi fost dacă ai fi zis „ce vrea un om?”. dar bine, eu nu ştiu nici la ce e răvaşul, nici, nici, nici. 🙂

  • mesmeea cuttita Says:

   despre „ce vrea un om?” au scris filosofii, asa ca fereasca-ma sfantul sa o fac si eu! 🙂
   cat despre „nu stiu”, ora sa caute (daca are vreme si chef) si va gasi…

 2. anca giura Says:

  Nici nu am fi crezut vreodată că aţi fi preferat bărbaţii standard, dar e minunat ce tranşant aţi formulat-o.:) Cred că toate femeile sofisticate aleg un gen de bărbaţi care prestează o formă sau alta de retragere, de outsider-ing, preferă „insularii„. Şi există , da, şi bărbaţi sofisticaţi. Am şi eu un gen masculin favorit: bărbaţii care îşi ţin bine-bine în frâu sensibilitatea, o tot adună în straturi-straturi şi la un moment dat o revarsă în intimitate ca pe o , cum altfel!, cascadă. Apoi îşi iau armura de impasibilitate înapoi pe ei, iar eu abia aştept următoarea revărsare. Ei bine, da, preferăm bărbaţii misterioşi. Cât despre inteligenţa masculină, o, da…Cred că Huxley spunea în „Geniul şi zeiţa„ că poţi iubi o femeie fie şi numai pentru tactul ei. Dar şi pe un bărbat îl poţi iubi fie şi numai pentru meandrele creierului său, zău. Cât despre fizic, oooo, sunt o păcătoasă, cred că ochii pătrunzători sub sprâncene expresive, statura înaltă şi umerii largi nu ne strică, doamnelor, nu-i aşa?

 3. mesmeea cuttita Says:

  din nou, din revarsarea ancai :), de tinut minte
  1. „bărbaţii care îşi ţin bine-bine în frâu sensibilitatea, o tot adună în straturi-straturi”
  2. „meandrele creierului”

 4. FID DeScribor Says:

  Prin Aberoscop a fost candva o discutie asemanatoare. Pe mine, si la barbati si la femei, m-au impresionat aceia care nu fac pledoarie de casta (si eu cred ca genurile sau sexele, in ipostaza (apostaza?!) lor excesiv sociala, se organizeaza pe caste; nu doar ele, ci si alte categorii, asa vad eu cenaclurile si comunitatile literare, de pilda…). Aceia care isi vad de treaba, care stiu cine sunt si stiu ca pot avea de a face cu masti si provocari diferite si destabilizatoare.
  Doua lucruri despre „vederea de treaba”:
  – din intelepciunea ascetica: intrebat fiind intr-un context public ce poate spune tinerilor casatoriti despre relatiie intime, un calugar raspunde: „nimic, sa va vedeti de treaba 🙂 si va intrebati duhovnicii”.
  – din intelepciunea anaisninica 🙂 : ”Man can never know the kind of loneliness a woman knows. Man lies in a woman’s womb only to gather strength, he nourishes himself from this fusion, and then he rises and goes into the world, into his work, into battle, into art. He is not lonely. He is busy. The memory of the swim in amniotic fluid gives him energy, completion. The woman may be busy too, but she feels empty. Sensuality for her is not only a wave of pleasure in which she has bathed, and a charge of electric joy at contact with another. When man lies in her womb, she is fulfilled, each act of love a a taking of man within her, an act of birth and rebirth, of child-bearing and man-bearing. Man lies in her womb and is reborn each time anew with a desire to act, to BE. But for woman, the climax is not in the birth, but in the moment the man rests inside of her.”

  Ma gandesc la cativa barbati aflati pe extensiile lumii: Merlin, Neo, Stalker-ul, Poetul lui Paradjanov, Nicolas Flamel, Gellu Naum si altii si altii si altii…

 5. mesmeea cuttita Says:

  de-scribor ar fi un iscusit pacificator acolo unde sunt razboaie! dar in postarea mea nu se gasea decat un foarte mic razboi de guerilla :), fiind eu intrucatva priceputa la maquis-ul din blogusland.
  chiar si asa, pilda cu raspunsul calugarului si vazutul de treaba e binevenita si inspiratoare!
  cat despre gandul paradigmatic al atat de complicatei vietati care a fost anais nin, e de rumegat mental nu la imbaierea amniotica fetala ci la cea post-fetala si erotica.

  in ce ii priveste pe barbatii speciali, unici, himerici, ar mai fi cativa pe langa cei insirati. de fapt, lista e incapatoare, daca ma gandesc bine 🙂

 6. FID DeScribor Says:

  Ganduri guerillante si stralucitoare, sa le numim atunci! Ca si lista aceasta!

 7. mesmeea cuttita Says:

  o guerilla nu e niciodata de lepadat, mai ales in societatea autohtona, patriarhala si bombastic-erectila, cu nazuri de priapism demonstrativ, de foarte prost gust 🙂

 8. coramica Says:

  Imi place aceasta discutie. Imi plac barbatii atenti, finuti, sensibili, care stiu sa respecte femeia, stiu sa-si exprime sentimentele si sa faca o femeie sa se simta in largul ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: