intermezzo (1)

Și uite așa tot încep seriale pe care le întrerup cu alte seriale (în funcție de ce mi se întâmplă), de parcă viața pe blog (și pe neblog) ar fi un serial din seriale. M-am săturat de mesaje agresive și nerușinate. Atunci când pot, când nu sunt și eu sfârșită de treburi (academice, omenești etc.) și de ale mele lucruri lăuntrice, citesc ceea ce mi se trimite și răspund la mesaje și încerc să fiu cât de cât în dialog. Poate nu și răspund ce cred, mai ales dacă textele trimise sunt slabe. Prefer să tac, fiindcă nu are rost ca oamenii să se simtă răniți doar fiindcă ei cred că scriu bine, când de fapt scriu prost. De ce să le mai spui sărmanilor că sunt sărmani? Undeva, pe dinăuntrul lor, și ei știu asta. Apoi fiecare își are viața lui atâta cât este aceasta. De ce să i-o tulburi cu verdicte și cu vreun diagnostic estetic?  Blogul acesta este felul meu de a intra în legătură cu lumea: cine pricepe asta e bine, cine nu pricepe să fie sănătos. E destulă suferință și frustrare pe lumea asta, o știm cu toții și nu ne mai mirăm. Dar cum să nu te uimești când un individ supărat foc (frustrat, complexat, pentru că nu i-am citit producțiile) îmi scrie că rujul meu este indecent de roșu! Probabil ar fi trebuit să fie un ruj exclusiv rozaliu ori sidefiu…

Acum mă simt și eu ca Nerval atunci când scrie așa: Să începem prin a-i deșuruba capul – apoi, cu mici lovituri de ciocan, da, de ciocan, vom desprinde pereții acestui ciudat craniu filosofic – și bicorn! […] Să-i curățăm mai întâi sinciput-ul și occiput-ul; să-i circule mai limpede sângele prin centrii nervoși de ce întind mai sus de vertebre. Eul și noneul lui Fichte se războiesc amarnic în acest spirit plin de obiectivitate.

Drept care pun întrebarea de baraj: dar dacă eu nu vreau? Nu este dreptul meu să nu vreau, să nu mai pot și să nu mai am timp? Oamenii nu mai au rușine în zilele noastre.

19 răspunsuri to “intermezzo (1)”

 1. valeriu Says:

  Minunat citatul din Nerval…

  Pai, in asta si consta libertatea, in (dreptul de) a nu vrea, in refuz.

  Ma intorc la citat. E formidabil! Pare un fragment din Lautreamont.

  • mesmeeacuttita Says:

   da, citatul e fain si mi se potriveste atunci cand sunt sacaita si somata de te miri cine cu rugaminti „imperialiste” si punitii ori intentii coercitive sa citesc cutare ori cutare lucru. pai daca nu mai vreau sa citesc tampenii, cine ma poate sili sa le citesc?

 2. ora25 Says:

  heeeeei, ce te-au necăjiiiiiiiit, nici nu trebuie băgaţi în seamă. doar au şi ei mici neajunsuri cromatice.

 3. ora25 Says:

  pe mine mă îngrijorează că titlul e intermezzi (1) 🙂 adică te vei mai supăra şi în vreun (2), (3)… ? 😦

  şi mi-a plăcut fraza asta : prefer să tac, fiindcă nu are rost ca oamenii să se simtă răniți doar fiindcă ei cred că scriu bine, când de fapt scriu prost.

  foarte simplu şi frumos.

 4. mesmeeacuttita Says:

  adevarul este ca ma tot mir – cum este asta sa-i scrii unei femei despre rujul ei ca este indecent de rosu? pe ce drac de lume traim? cine-s oamenii astia lipsiti de bun simt? inteleg ca vor sa fie bagati in seama si pricep ca-s frustrati, dar m-am saturat de moftangii, ifoselnici spurcatori, schimonositi si schimonositori, slobozi la gura si tot asa!
  ar trebui sa li se doteze buzunarele cu banda adeziva ca sa si-o lipeasca pe gura atunci cand ii apuca nabadaile!

 5. ora25 Says:

  păi nu m-aventurez să comentez căci nu cunosc problema pe de-a-ntregul daar poate n-a fost decât o micuţă gafă aşam, nu o chestionare a decenţei. adică, bine, chiar şi laudativ să fi fost, un comentariu despre ruj ar putea însemna cam mult 😀 dar pe de altă parte, poate nu s-a vrut răutăcios, chit că a fost neinspirat.

 6. ora25 Says:

  poate se gândea la titlul lui ryu „albastru pur, aproape transparent” şi i s-a născut aşa o juxtapunere cromatică 🙂

 7. mesmeea cuttita Says:

  individul acela ar merita sa i se scrie pe masina cu rujul indecent – go away!

 8. mesmeea cuttita Says:

  ma gandesc, pornind de la individul cu pricina, la tzarisoara noastra acut patriarhala si misogina. ca un barbat (strain de viata mea) sa isi permita sa imi scrie pe mail ca rujul meu este indecent (fiindca nu ii citesc productiile literare) – apoi lucrul acesta este un sindrom nu doar de insolenta si nesimtire, ci mult mai grav!
  mai departe banuiesc ca ar urma sa mi se impute alte farduri, apoi vestimentatia, bijuteriile, coafura etc.
  pentru ca, finalmente, ceea ce mi se reproseaza, printr-un asemenea amendament necuvenit si deplasat, este chiar faptul ca functionez sub numele sub care exist si ca sunt.

 9. ora25 Says:

  nu prea pot să îmi imaginez „scena”. adică legătura dintre producţii şi reacţia la lipsa de reacţie. eu mă gândesc că omul nutreşte destulă consideraţie din moment ce a ales să îţi încredinţeze producţiile respective. s-o fi gândit să-ţi facă un compliment mai dadaist aşam. 😀 sau poate s-a gândit că o relaţie conflictuală tot ar mai conduce la o reacţie, netrecând la fel de ignorată ca producţiile. 🙂

  ăăă, individul ne citeşte acum?

 10. mesmeea cuttita Says:

  nu cred ca e vorba despre vreun frecventator al blogului mesmeic.
  individul ma va fi zarit rujata „malefic” la vreo sindrofie scriitoriceasca bastinasa! poate ca e un individ anti-ruj ori anti-farduri in general, nu poti sa stii niciodata de ce dambla sufera fiecare! (daca as fi psihiatru, ehei! multe as spune)

 11. jeniact Says:

  vai, da poate e rujuforu de pe coperta lu tricephalos. da acela e aşaa drăgălaş 🙂

 12. mesmeea cuttita Says:

  eee, chiar asa, e rujul meu preferat!
  rujofor tricephor!
  gata cu supararea 🙂
  am plecat in neo-macondo…

 13. Corina Says:

  Mai suntem câţiva cărora ne tremură stiloul în mână/degetele pe tastatură când scriem una, alta… mai cu seama când o facem către unul, altul…şi ne mai arde şi-obrazul când ne dăm seama ulterior de boroboaţele zămislite.

 14. Jurnalul ipohondrului Says:

  rujul e nice.
  insa ceea ce ma pune pe ganduri e nu daca blogul meu e prost sau scriitura mea, ci deschiderea in sine inspre comunicare. sa fie oare de bun augur sau nu?

 15. Jurnalul ipohondrului Says:

  blogul dumneavoastra este o incercare de mise en abyme? sau ati pornit de la alta premisa?

 16. mesmeea cuttita Says:

  depinde de evantai…
  (ar putea fi un mise en abyme piezis!)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: