alisoideli

Dac-ar fi fost după mine, aș fi făcut-o pe Alisa nevrotică în filmul lui Tim Burton, și nu pe Pălărier. Și delirul ei de tinerețe ar fi fost, firește, altceva decât visătoria din copilărie. Cât despre cele două Regine, dacă tot este să fim inventivi, în niciun caz nu le-aș fi construit radical opuse, ci mai alchimic, mai amestecat, astfel încât să nu fie teziste (Regina Roșie se salvează, totuși, în filmul lui Burton, măcar prin prestația Helenei Bonham-Carter; în timp ce Regina Albă este atât de fără sare și piper încât nu ai ce face cu ea decât să îi mai pui oarecare făină argintie pe chip și pe păr). Domnul Omidă ar fi putut fi un excelent companion kantian al Alisei, iar fosta pisicuță din Cheshire, o zburătoare avizată, numai bună de hălăduit cu Alisa în vechiul și noul ei teritoriu fantezist. Gemenii Tweedle mai puteau fi ionescizați puțin, atât cât să nu fie doar caraghioși, ci și dramatici. Și ar mai fi destule, aș mai avea de spus și răspus: dar atunci ar trebui să mă apuc de făcut regie, nu doar de oferit indicații prețioase, corecțiuni, bemolări etc. În tot cazul, dacă e rost de alisoideală, e rost și de mine: dar aș pofti să fie o alisoideală de marcă și de staff deliro-oniroid, adică o fantezie tulburătoare și dusă până la capăt, nu corcită cu te miri ce din peisajul cinematografic actual. Alisanstingalisanvangalisanmus.

10 răspunsuri to “alisoideli”

 1. thecreatrix Says:

  eu am o fantezie cu regina roshie care isi spala faţa in chiuveta şi apoi se uita in oglindă, si tot machiajul ii este scurs si traieste sentimentul ăla de „what have i done? what have i done?” şi la final îşi linge axila cu gust de deodorant, pentru că este singurul lucru pe care il mai poate simţi pe corpul ei.

  „scarlet diva” a mai făcut asta.

  • mesmeea cuttita Says:

   what we gone do, spun condorii simpatici din cartile junglei (filmul lui disney). regina rosie e o sugubeata in felul ei, numai ca e obligata sa joace rolul malefic!

 2. valeriu Says:

  Incerc sa concurez cu ultimul cuvant pornind de la numele ALISA: Alisaasaliisalaalasilisaaaasilliasalisaa etc. etc. etc.

  • mesmeea cuttita Says:

   valeriu mi-a ramas restant, de multa vreme (vreo 2 ani?) cu dialogul dintre domnul omida si alisa! zicea ca il va talmaci si des-filosofa…

 3. iarina Says:

  Totusi, regina rosie are o alura alisangardica. DEPPinde cum privesti rasturnarea lucrurilor. Si inca ceva. Eu i-am spus domnului Gherghel ca-i musical. Dovada e ca a inventat aici un refren primavaratic, pentru latura alba alisiana.

 4. mesmeea cuttita Says:

  musical-nemusical, cert este ca regina alba e prea argintie si pomadata, prea fainoasa. ce sa faci cu asa o regina? … sa-mi fie ingaduit sa o pun la cuptor, ca sa se mai rumeneasca!

 5. ora25 Says:

  cum spuneam de Johnny că mă enervează mereu, aşa pot spune despre Helena că până acum nu a reuşit să mă enerveze niciodată, deşi e foarte particulară cumva, lucru care te poţi aştepta să-i dăuneze în variatele distribuţii în care apare, dat fiind că vine cu amprenta ei personală foarte zdravănă. îmi place de ea. şi că tot e vorba de intersectarea ei cu tim burton, şi pentru că mie de la el îmi place cel mai mult Corpse Bride, 😀 da, a avut şi acolo o voce super faină.

 6. mesmeea cuttita Says:

  faina helena si in fight club!
  si ah nu am vazut corpse bride, prin urmare e timpul sa.

 7. thecreatrix Says:

  marla was that scratch on the roof of your mouth that would heal if you’d stopped tonguing it. but you can’t.

  doamne, ce „in elementul meu” mă simt pe site-ul ăsta.

  helena rules. in cartea fightclub, marla era ca un personaj de manga. de hentai. de japan. totally seminală.

 8. mesmeea cuttita Says:

  marla shparla (prescurtat de la soparla) farmazoanla!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: