Entry for June 12, 2009


Astăzi am văzut din întâmplare un cuplu adorabil dansând: ea avea 16 ani, el, 20. Ea era mignonă şi delicioasă (fără să fie frumoasă), el, lungan şi deşirat, cu o gravitate parţial înţeleaptă, parţial şugubeaţă. Dansau cu figuri (cu o pantomimă aplicată pe un soi de sonoritate sau alta), cum s-ar spune, iar dansul lor avea o viaţă intimă şi cumva iubeaţă, fără să fie deloc vulgară. Dansau ca nişte spiriduşi voioşi şi tandri. Nu ştiu ce m-a apucat: m-am dus la ei şi le-am spus că le doresc să nu se despartă niciodată. M-au privit cu ochii clipind ca licuricii şi au chicotit.
Ajunsă acasă, m-am pus să ascult în cadenţă Renaissance, cu odaia bubuind de vocea Şeherezadei.

22 răspunsuri to “Entry for June 12, 2009”

 1. Mesmeea Says:

  nu stiu daca este o pictura (sau desen) de leonor fini. chiar nu stiu.

 2. Black Bride Says:

  o sa se desparta.

 3. erasmen Says:

  da, s-ar putea sa se desparta. insa clipa conteaza, trairea. exista unele momente in care putem spune, fara a cadea intr-un patetism ieftin, ca este prinsa vesnicia, acele momente tin de un alt registru al existentei. restul este umplutura. iar ceea ce au trait cei doi in cateva minute, unele cupluri n-au trait in 20 de ani de coabitare

 4. dorudor Says:

  Se vor desparti in momentul cand vor incepe sa-si caute pasii de dans, care acum vin singuri…

 5. Mesmeea Says:

  impotriva domniilor voastre, empaticii comentatori, nu cred ca mignona si lunganul o sa se desparta prea devreme, ci eventual peste vreo 5 ani, poate din pricina obisnuintei sau chiar a geloziei celorlalti. intrucit am uitat sa precizez ceva – exista intre ei un soi de tandrete inefabila, delicata, un soi de complicitate speciala care exista doar intre iubitii care sunt si foarte buni prieteni (nu doar iubiti). iar lucrul acesta mi-a placut cel mai mult. caci e mare lucru ca iubitii sa fie si prieteni de cursa lunga. acest tip de cupluri functioneaza si dupa ce dragostea s-a estompat.

 6. Black Bride Says:

  si totusi,o sa se desparta 🙂

 7. Mesmeea Says:

  i don’t think so

 8. Alexa Says:

  doi dintre noi? 🙂

  cam seamana descrierea…

 9. Zvârluga Says:

  Eu cred că lunganul şi mignona n-o să se despartă. Că tandreţea inefabilă şi complicitatea lor specială, de prieteni iubiţi – mare lucru!, cum zice şi Mesmeea – o să facă anii să treacă, fără să-i contorizeze.
  Pentru că eu mai cred. Că se poate.

 10. Michel Martin Says:

  O sa se iubeasca mult si bine. Dar se vor desparti. Pentru ca iubirile mari nu functioneaza ca relatie. Iar la 20 de ani, eternitatea este singurul timp valabil. Numai ca 20 este o varsta care trece. Mai devreme sau mai tarziu.

 11. Mesmeea Says:

  iata ca ne-am impartit in 2 tabere – scepticii care prevad ruptura cuplului mignona-lunganul si optimistii (din motive de complicitate priceputa) care mizeaza pe neruptura cuplului cu pricina.

  nu stiu daca seamana cu cineva dintre noi mignona si lunganul, eu chiar i-am vazut cu ochii mei si le-am spus ceea ce le-am spus (nu a fost o metafora sau o parabola). si m-am bucurat pentru ei.

  si vorba zvirlugai care nu zvirlugeste (in cele scrise mai sus) si eu cred ca se mai poate…

  poate ca iubirile (mari sau mici) nu functioneaza ca relatie, dar complicitatea tandra este totusi in masura sa pozitioneze o relatie chiar si atunci cind este vorba despre un cuplu imatur (cronologic vorbind). cit despre eternitate, niciodata nu am bagat mina in foc pentru ea.

 12. Zvârluga Says:

  Mesmeea, pot să mă nciudez?
  De ce să-i dăm timp, iubirii? Am senzaţia că ne-aşezăm la linia de sosire şi la start, i dăm toţi drumul, să iubim.
  Iubirea nu e o cursă contra timp. E o trăire rotundă.
  (Nu mai am de ceva timp, 20 de ani, dar, ce-i drept, zăbovesc n eternităţi de-o clipă.)

 13. Mesmeea Says:

  ingaduinta sa fie pentru inciudare! dar nu era nicio polemica in formare, eram de-acord…

 14. Zvârluga Says:

  Ştiu. mi ceream voie la Mesmeea-gazda, să mă nciudez pe ceilalţi. Mulţumesc, Mesmeea.
  Şi ataşez o piesă. Pe care-o iubesc. Etern, aşa. 🙂

 15. Michel Martin Says:

  Dar cat de delicioasa este inocenta aceasta a credintei in iubirea vesnica. A nu se intelege naivitate. Sper ca nu s-a priceput gresit. Am acordat tot creditul meu iubirii interminabile. Dar mi-am exprimat scepticismul vizavi de coexistenta, spatiu comun, relatia ca fenomen social. A ura cuiva sa nu se desparta niciodata de obiectul pasiunii/ adoratiei/ iubirii lui, nu este neaparat o urare de bine. Desi ma gandesc ca Mesmeea dorea doar sa-si exprime entuziasmul vizavi de sentimentul expus si cred ca urmarea neincetarea acelei uniuni cosmice cand a facut respectiva urare celor doi.
  Timpul nu este, intradevar, un atas pentru sentimentele ultime, globalizante.
  Dar exista durata actiunilor psihice, durata bolii interioare, durata indragostirii. Din fericire sau nu, exista trecerea.

 16. Zvârluga Says:

  Michel, trecerea n altă durată.

  Mi-a plăcut mult ce-a spus Mesmeea, despre prietenii iubiţi. M-am gndit fără să vreau la Şotron. Dacă Maga credea că-l intuieşte pe Horacio, Talita l nţelegea pe Traveler. Cam asta este rotunjirea despre care spuneam. Amploarea sentimentului. Nu ştiu cum naiba fac de-o dau n literatură. Chestie de amploare a duratei, cred. 🙂

  N-am cum să ştiu dacă atingerea lui, o să-mi mai provoace senzaţia aia de sufocare, de rotire. Dar o să-i vreau privirea care o să-mi permită să-i spun multe, tăcnd. Timpul nostru cu umerii aduşi de orele complice care-şi şoptesc apropierile răsturnate.
  (mi s-a făcut somn, clar… :))

 17. Mesmeea Says:

  da, despre asta era vorba – am mizat pe „neincetarea acelei uniuni cosmice”. si mi-am zis ca nu strica sa le fac un semn celor doi tineri iubiti cum ca vad starea lor frumoasa si o valorizez (hmmm, am vorbit cam pretios acum).

  zvirluga isi aduce, totusi, aminte ca horacio a sarutat-o pe talita?

 18. Zvârluga Says:

  🙂 (daaa) Mesmeea, pot să-ţi mulţumesc pentru ntrebarea asta? (ca un copil care acu nu mai e bosumflat.)

 19. Zvârluga Says:

  (rog a mi se scuza tutuiala. o pun pe seama tinereţii Mesmeeii. şi dac-o deranjează, n-o mai repet.)

 20. Black Bride Says:

  Eu incercam sa fiu doar realista…sper ca nu fi sunat ca o frustrata si o inciudata pe fericirea altora..ci pur si simplu..m-am saturat de conceptul pe care-l dezvoltau T.A.T.Y „Time is running we are sitting/Back together just for splitting”

  si ca sa trageti o binemeritata nicioconcluzie,voi lansa o invitatie spre a viziona un anumit documentar care thanks to god se poate vedea online, si anume la linkul asta : http://www.youtube.com/watch?v=AqAEfBMlJoc imi place mult ca la sfarsit oricine are impresia ca a primit raspunsul pe care l-a cautat.e fascinant.cand veti timp…..

 21. Mesmeea Says:

  nu cred ca va fi inteles cineva ca black bride ar fi o frustrata sau invidioasa! sceptica si prudenta, poate!

 22. Blanche Fleur Says:

  eI, SA FI VAZUT DVS CE A MAI DANSAT DIDI LA CHEFUL UNGUROAICELOR ei PREFERATE DE LA SECTIA COSMETICA DE LA LICEUL UNDE preda

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: