Entry for March 29, 2009

Eram, sunt, am fost spasmodică, deoarece spaimele mă locuiau ca pe o grădină japoneză, unde fiecare frică avea un colţişor încadrat într-o geometrie exactă, dar diferită. Aveam necazuri şi cu latura mea vizibilă, şi cu cea invizibilă: în cea dintâi eram autoritară, în cea de-a doua eram înspăimântată. Când am ajuns să am un control firesc asupra părţii invizibile şi să înţeleg de ce mă comportasem în ascuns ca o nevrotică, am început să mă bâlbâi în cea vizibilă. Se părea că nu puteam nicicum să fiu echilibrată în ambele dimensiuni deodată, iar faptul acesta mă înciuda. Totuşi, priveam ca pe o bătălie cucerită faptul că puteam avea acces la spaimele pe care mi le camuflasem atâta vreme şi prin care cotrobăiam acum ca printr-un cufăr de zestre. Măritându-mă cu Frica mea, care concentra toate fricile mele mici de fetiţă, ajunsesem în cele din urmă să fiu stăpână pe mine însămi, cel puţin lăuntric. Exterior, însă, răbufneam ca un rechin în transă fagică şi stârneam nedumeriri. Ajunsesem sensibilă la cuvinte, gesturi ori priviri şi făcusem din ostilitate o carapace încrustată. Eram împotriva lumii şi a tuturor: infernul pierise din lăuntru, pentru a se cuibări la iveală.

7 răspunsuri to “Entry for March 29, 2009”

 1. Mesmeea Says:

  pictura de leonor fini.

 2. DeScribor Says:

  Am vazut in blast ceva straniu, ca s-a sfarsit cu vorbele. Mi se pare ca tot mai multi se apropie de afisarea aceasta exterioara a infernului sau poate ca nu asta e ciudat, ci ca asta descopar eu la ei, cand descopar ceva.

 3. Mesmeea Says:

  rimbaud vorbeste in blast (uneori vorbesc altii, in blasturile mele, alteori vorbesc doar eu, alteori vorbim mai multi, amestecat). chestiunea cu sfirsitul vorbelor este, insa, adecvata, cred, pentru aceasta perioada. de-scribor intelege preabine, ca intotdeauna.

 4. DeScribor Says:

  Poate si pentru ca sunt destul de rare aceste lucruri despre vietile poetilor, despre care sunt punctele lor adevarate.

 5. Mesmeea Says:

  sau poate pentru ca vietile poetilor sunt pervertite de sipete si cufere…

 6. DeScribor Says:

  Si vorba lui Gellu Naum, in Apolodor: si in pachet, un pachetel, si-n pachetel, alt pachetel si tot asa până la ultimul pachetel, legat cu funde elegante/si-n pachetel vreo 40 de diamante… Dar până acolo… fulgere si traznete, sipete si cufere…

 7. Mesmeea Says:

  gellu naum e intotdeauna binevenit aici, mai cu seama prin apolodor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: