Entry for February 08, 2009


Noaptea şi nopţile mele


Fireşte că noaptea-i şi a somnului, dar nu doar a somnului. Fiindcă în somn se sălăşluiesc destule făpturi care bântuie mai blând, sau mai violent, mai în pripă sau mai pe îndelete. Uneori, de aceea, aş vrea să iau în somnul meu câţiva călători: pe unii să-i visez aşa cum sunt, pe alţii să-i visez aşa cum nu sunt. Pe unii să-i păstrez în formolul somnului meu, pe alţii să-i fabric eu, păpuşăreşte, din năluciri şi fantasme, ca o bântuită.

De oarecare vreme sunt insomniacă aproape cronică, aşa încât se mai întâmplă ca noaptea să scriu poheme. Sau să privesc oraşul meu aşa cum se întinde ca o pisică ploioasă şi înfrigurată. Sau să mă gândesc la insulele greceşti unde mă sălăşluiesc în fiecare vară şi unde scriu ca o apucată, cu flămânzenie epică şi cu năstruşnicii; sau cu temeri de Persefonă adaptată.

Noaptea sunt multe lucruri şi multe femei: şi veneţiancă, şi grecoaică, şi curtezană, şi femeie pur şi simplu, şi somnoroasă, şi adormită, şi cafegioaică ori ghicitoare, dedulcită ori sărată.

Somnul meu este ceea ce este: foşnitor sau cuminte, plin sau gol, uscat sau zemos, şi tot aşa.

10 răspunsuri to “Entry for February 08, 2009”

 1. Mesmeea Says:

  imagine de leonora carrington

 2. Blanche Fleur Says:

  Daca sunteti cafegioaica, vin la cafea. LOL. Eu sunt tot eu, alerg pe spatii verzi si faine, cu caini frumosi si blanzi, mananc fructe. Nu ma visez band cafea, ca atunci m-as trezi sa merg la serviciu. Doamne, in somn nu merg la serviciu!Dar daca in vis Mesmeea e cafegioaica in Venetia, da, vin acolo.

 3. Blanche Fleur Says:

  *voiam sa scriu ca in vis sunt tot eu

 4. Mesmeea Says:

  sint cafegioaica la minima rezistenta, fiindca imi plac mai mult ceaiurile sofisticate. iar la venezia sint plimbareata mai degraba de una singura, haha.

 5. Blanche Fleur Says:

  Stiu ca nu e momentul, dar cum ar fi un ceai sofisticat? Eu de cate ori intru intr-o ceainarie si sunt frumos servita cu recipientele alea, ma intimidez al naibii, asa ca vin acasa si imi fac ceai pe soba si gata!! Totusi, as vrea sa fac ceva sofisticat, un sfat v-as ruga!

 6. Mesmeea Says:

  un ceai sofisticat are gust extrem-extravagant, se bea fara zahar (ascultind muzici speciale) si este servit in cani speciale de portelan, chinezesti sau japoneze sau englezesti (de preferinta)…

 7. Blanche Fleur Says:

  ok, multumesc

 8. jeniact Says:

  mi-a placut foarte mult acest mic text. incepand cu titlul. sa nu mai zic de orasul care se intinde ca o pisica ploioasa. foarte foarte frumos

 9. Mesmeea Says:

  si mie mi-au placut visele transcrise ale lui jeniact (stie ea de unde), am si vrut sa zic/las o vorba azi dimineata, dar m-am abtinut din motive de vecinatate tendentioasa…

 10. corina popescu Says:

  Bonjour! Noaptea aparţine ndrăgostiţilor. :))
  ozifaină!
  Pisiciocortazar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: