Entry for November 19, 2008


De ascultat în delir melodia asta veche:

Llego con tres heridas, la del amor, la de la muerte, la de la vida

Con tres heridas viene: la de la vida, la del amor, la de la muerte

Con tres heridas yo: la de la vida, la de la muerte, la del amor.

Văzut, pentru a nu ştiu câta oară: Dead Man (Jim Jarmusch şi un Johnny Depp fain de tot) – minunat; doi Lars von Trier – Element of Crime (tot mai încântată de film) şi Breaking the Waves (tot mai dezîncântată de film, cu cât îl văd mai mult cu atât mi se pare mai tezist şi fad, deşi miza e mare); apoi violentul film al lui Peter Greenaway – The Baby of Macon (să nu se mai lamenteze americanii că Passion of Christ e cel mai dur film, nici pomeneală; ar trebui să aibă acces la The Baby of Macon de Greenaway şi la Salo sau cele 120 de zile ale Sodomei de Pasolini!). Apoi răsfăţ cu Peter Pan şi Finding Neverland. Maraton, deci. Fiindcă am scris mult ştiu eu la ce.

18 răspunsuri to “Entry for November 19, 2008”

 1. Mesmeea Says:

  leonor fini si pisica ei (una din ele).

 2. DeScribor Says:

  Ce bine cu scrisul. Si fotografia tradeaza spiritul-pisica al Leonorei, initial am crezut ca e o veche poza celebra, cu femeia-pisica.

 3. Artemis Says:

  Recomandare iubitorilor de pisici: Serban Foarta, Mic tratat de pisicologie. Delicios, iac-asa!

 4. Mesmeea Says:

  de-scribor a intuit la fix, cred ca era o femeie-pisica leonor a noastra! (dar asa cum ti-am soptit si pe mail, eu sint de-a ciinilor – chiar daca animalul meu totem e pantera neagra -, fara nicio mirare, leoaicele sint felide, mai inrudite cu ciinii decit cu felinele).

  artemisiaca sa stie ca mircea ivanescu avea odinioara (prin anii ’80) vreo 7 sau 8 sau 9 pisici acasa. iar parintii ai mei au avut la un moment dat vreo 6. pe ultimii doi pui (botezati nato si ue i-au ofertat prin ziar si au fost salasluiti si achizitionati de un domn european tocmai din pricina numelor lor neobisnuite!).

 5. Artemis Says:

  Super tare, hihihi!! Eu, acum 4 ani, am trecut la vama din RO in UA un pui de pisica fara acte, ilegal adicatelea :P, pur si simplu l-am bagat in geanta si voila! Il cheama Mitzi si traieste bine mersi cu inca 2 pisici in casa parintilor mei.

 6. Clujeanul C Says:

  Am folosit cateva recomandari de film de pe blogul dumneavoastra, asa ca ma simt dator sa va propun si eu una: Curse of the golden flower, de Zhang Yimou.

 7. Mesmeea Says:

  artemisiaca sa aiba grija, totusi, sa nu devina pisica, fiindca va trebui atunci sa inventam limba pisihceacka si parca nu mai am apetit pentru idiomuri straine, e prea complicat si nu mai mai duce mintea de la o vreme.

  gracias catre clujean, mi-aduc aminte ca am vazut acum multi ani sorgul rosu de acelasi zhang yimou, era un film lucrat estetic la singe. mai vreau recomandari, mai vreau.

  p.s. de-scribor, mesajul tau de pe mail ar fi trebuit postat pe blog, fiindca rostea povesti ciudate despre ciini si pisici!

 8. Blanche Fleur Says:

  Cum sa devina Artemisiaca pisica? Eu sunt fanul cainilor, cred ca v-ati prins(adica, Artemis stie!) si am avut caini cu nume interesante: Bubi, Fulga(nu era vaca, deci…), Gufiţă, Pufuleţ(era lup, vă daţi seama)şi desigur, Cora.Vreau o poveste cu caţeluşi, vreau, vreaaaaau!!!!!!!

 9. Artemis Says:

  Tentant, tentant!

  Un citat din Micul tratat de pisicologie: „Deosebirea dintre un cine şi-o pisică? Cel dinti cugetă ntr-astfel: Ei mă hrănesc, mă protejează, ţin la mine. Pesemne că sunt zei. A doua cugetă şi ea: Ei mă hrănesc, mă protejează, ţin la mine. Pesemne că sunt zeu. ” (Ira Lewis) – Misto!

  Imi plac toate animalele, dar pisicile mi se potrivesc ca manusa. Sau eu lor.

  Llego con tres heridas… Superb! Am ascultat-o in 2 variante pana acum, Joan Baez si Joan Manuel Serrat.

 10. Mesmeea Says:

  dar nu e nici un meci de rugbi aici intre pisici si ciini, parol! doar o hirjoana pseudohermeneutica…
  pisicile-s zeite aproape, dar ciinii sint psihopompi…

 11. Artemis Says:

  De acord, de acord!

  Cum sunt psihopmpii? Am in UA si trei caini, voila!

 12. DeScribor Says:

  S=a potrivit intrucatva si ce scrie pe aici si povestea cu animalele, cu anume ganduri pe care le-am avut despre asta si altele. Si in filmul acela, cu Macon, scena cu ei doi printre animalele acela, e foarte stranie, parca e o forta schiloada, daca poate exista asa ceva, prezenta pe acolo. Cat priveste mesajul acela, scriu aici: ziceam ca eu cu animalele, desi am fost mereu pasionat de lumea lor si am inteles prin ele multe dintre ascunzisurile oamenilor, parca am senzatia, mai ales de ceva vreme, ca nu ma mai pot intelege. Parca si-au inchis salbaticia cu un gard de netrecut. Asta e. Am avut mai demult, de pe strada, trei pisici. Toate au murit, in moduri foarte violente, nici nu vreau sa spun cum. Cu cainii nici atat. Si Gellu Naum avea o vorba despre caini, dar si una despre pisici. Mai sunt insa si cainele pazitor de la tara, cainele Anubis, cainele alb de la pol, cainele din Calauza, Cainele din Arizona Dream, cu ei poate. In fine, sunt multe povesti, am sa scriu un mic text, despre ele. Cred insa ca stracurarile printre pisicaini s-au departat de ceva interesant, de „am scris mult stiu eu de ce”. E bine cand cineva reuseste sa scrie mult si bine, mai ales ca maratonul acesta nu a fost dintre cele confortabile, avand in vedere cele vazute, ne-vazute si re-vazute. Dar orice maraton era, pare-mi-se, destul de dramatic.

 13. Artemis Says:

  Si eu m-am gandit mult la acest „Fiindcă am scris mult ştiu eu la ce.”

 14. Mesmeea Says:

  artemisiaca ar trebui sa traiasca in alaska si sa vada cum e cu psihopompii astia de ciini haskil (si nu numai). si, da, repet (hiha), „am scris mult stiu eu la ce”.

  de-scribor este subpamintean ca de obicei. am vorbit si eu odinioara cu cei doi ciini din calauza si arizona dream. si bine a fost. de-scribor a scris ceva care m-a pus pe ginduri – ca si-au inchis animalele salbaticia. dar de ce si-au inchis-o? fiindca salbaticia ar fi trebuit sa le fie adecvata si inerenta si apropiata lor … atunci de ce si-au inchis-o?
  gellu naum sau doamna lygia (oare care din ei) aveau o pisica pe care au botezat-o ciine (si pisica aceea se simtea in apele ei astfel!). stiu eu de ce. in ce ma priveste, de-scribor a modificat putin spusele mele – „am scris mult stiu eu LA ce” (si nu stiu eu DE ce)! oricum ceea ce conteaza este „am scris”.

 15. Blanche Fleur Says:

  HUSKY, scuze de corectare

 16. Mesmeea Says:

  eu am scris cum se aude, dar daca e husky cu atit mai bine, suna a parola magica si simpatica…

 17. DeScribor Says:

  Nu stiam de pisica aceea caine. Cat despre salbaticie, ma gandesc ce si cum. Remarc insa ca animalele au tot mai mult un comportament sa zicem uman, mai ales in orase. Au devenit viclene si rautacioase, fara motiv. Poate au si ele un fel de profetism. Da, am modificat spusele; vedere proasta, nimic altceva. Pesemne nu trebuia sa renunt de tot la ochelarii pe care i-am gasit faramati acum cativa ani.

 18. Mesmeea Says:

  profetismul rautacios al animalelor? oare tine de postmodernism sau de post-postmodernism chestiunea aceasta? (intreb eu si in joaca, dar si in serios)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: