Entry for January 26, 2008

Iama prin bloguri!
(I)

În afară de lucrările de examen pe care le am de corectat la literatură comparată şi de eseurile despre filme şi despre Shakespeare, plăcerile mele rămîn, în aceste zile, cititul pentru Biblioteca stranie (în curînd pe ecranele mesmeice, tocmai am executat-o cu gingăşie, cred, pe Amelie Nothumb), dar şi cititul pe bloguri (cînd obosesc de atîta corectat). Căci există destule aproape cărţulii indirecte expuse şi pe bloguri. Am dat iama zilele acestea prin vreo 100 de bloguri (altele decît cele legate de blogul Mesmeeii, pe acestea le consult la fiecare împrospătare), din care am reţinut cîteva adrese cu oarecare sare şi piper, pe care le înşir mai jos (ce-i drept, chiar şi pe unele din cele care mi-au plăcut tot am mai găsit poezie catastrofală şi remarci infantile, uneori, dar am făcut abstracţie de ele). Cine are poftă de hoinăreală, o poate face spre şi prin:

mintea-de-ceai.blogspot.com
fantezieinmiminor.blogspot.com
blog.friendlyfrog.ro
ilisim.blogspot.com
lulutza.blogspot.com
pilulele.blogspot.com
scrintin.wordpress.com
spasmeurbane.blogspot.com
optzecea.blogspot.com
aprilsea.weblog.ro
http://www.andressa.ro

Pe măsură ce voi mai scotoci şi voi mai găsi, voi da iar de veste (fireşte)! Cînd va fi timpul.
Cît despre chipul surîzător şi automutilat din imaginea afişată, l-am găsit pe Internet şi m-am minunat şi eu de cîte ciudăţenii există pre lumea aceasta.

12 răspunsuri to “Entry for January 26, 2008”

 1. DeScribor Says:

  Si eu pe aici, cu un link gasit intamplator: thenonist.com/index.php/thenonist/minotaure.

 2. Blanche Fleur Says:

  Pe bune, nu am gasit vreo 4 adrese, iar la restul…erau prea multi cu acelasi nume.Sper sa nu fiu lipsita de respect, dar pentru unii (eu, de pilda),blogul e o descarcare a sufletului.Eu nu intru sa fac literatura, ci pur si simplu sa scriu si sa las acolo pe blog tot ce am simtit la un moment dat.Imi caut prieteni, nu imi pasa daca au talent literar sau nu, vreau sa am cu cine impartasi ganduri si impresii.Caracterul conteaza in primul rand.Poate sa fie cineva dotat, daca nu se comporta cum trebuie…sorry.Am intalnit destui oameni cu aceasta problema.In rest, fiecare scrie cum poate.Sper ca pe mine nu o sa ma considerati asa…la modul negativ.

 3. Mesmeea Says:

  blogurile prin care am scotocit si pe care le-am recomandat in mica lista nu apartin unor fapturi care scriu profesionist (nu sint scriitori si nici nu cred ca au astfel de ambitii). dar e vorba de fapturi tinere care scriu, totusi, cu placere (ceea ce este esential) – pentru ca placerea lor este perceptibila de catre cititor. nu m-a interesat sa gasesc literatura, ci TEXTE valabile (indiferent despre ce). eu nu reprezint un tribunal (nici macar simbolic ori metaforic) si nu judec pe nimeni (uman vorbind) – am, desigur, cerinte legate de discernamintul postarilor, dar nu institui vreun blam, asa ca sper sa nu mai existe temeri legate de vreo posibila „inchizitie” pe care as practica-o, departe de mine asa ceva.

 4. Alpha Dracon Says:

  Nu am inteles prea mult commentul lui Didi, mi se pare ca are o tenta aproape „polemica”, considerand ca in postul mesmeei nu se facea NICI o referinta la „literatura”, sau la vreo ambitie literara din parte autorilor blogurilor recomandati, ar fi frumos daca si cei care scrie in bloguri numai ca sa se descarcefara nici o pretentie literara ar respecta pe cei care nu scrie aici numai pentru asta, pentru ca commentul dumneavoastra, il repet, imi suna ca o polemica „voalata”, considerand ca imediat, si fara nici un motiv, spuneti „eu nu intru sa fac literatura” ca si cum cineva v-ar fi acuzat ca nu o faceti!!

 5. Blanche Fleur Says:

  Imi pare rau ca am fost inteleasa gresit, nu mai spun nimic, poate nu am inteles bine.Doar exista libertatea opiniei,nu?Se facea undeva o astfel de referinta-„ce-i drept, chiar şi pe unele din cele care mi-au plăcut tot am mai găsit poezie catastrofală şi remarci infantile, uneori, dar am făcut abstracţie de ele”-si m-am simtit si eu datoare sa dau o explicatie.Nu e rau sa iei omul cu bune si cu rele.Iertari inca o data!

 6. Mesmeea Says:

  nu este nicio problema daca exista tente polemice, nu ma deranjeaza deloc. la urma urmei doar dialogul conteaza, nu monologul (care-i plictisitor). poate, insa, ca Didi a inteles gresit ce am vrut eu sa spun – anume – ca, desi am empatizat cu blogurile pe care le-am indicat, pe unele din ele tot am mai gasit chestiuni irelevante si naive. asta-i tot. dar simplul fapt ca am indicat adresele respective pe blogul meu (asumindu-le) inseamna, totusi, ceva. ca le recomand – ceea ce nu este putin lucru.

 7. Blanche Fleur Says:

  gata, ca am gasit in final blogurile si-s chiar frumoase, asa ca o sa le mai citesc.Pai, de-asta imi place si blogul dvs, ca e interesant, ai ce citi, asa ca tot vin pe aici.Am si eu amici cu bloguri faine.

 8. Mesmeea Says:

  asa cum am promis, cind voi mai avea timp de scotociri electronice, am sa dau de veste si despre alte adrese incitante macar cit de cit la lectura…

 9. Blanche Fleur Says:

  Foarte bine,ma bucur.Imi place sa scriu si sa citesc bloguri frumoase, nu in fatza carora sa ma iau de cap, cum am patit ieri.Fiindca nu accept anumite pareri, mi se spune ca am trecut de 35 de ani si am alta mentalitate.Dar gradina domnului e mare, multi sar gardul si se muta dupa blocurile gri,nu?Astept sa scrieti un nou episod Iamaprinbloguri

 10. Mesmeea Says:

  voi scrie, voi scrie, dar am atitea altele de scris, incit va ramine pe mai incolo sa ofer o a doua lista. ca sa recomand bloguri captivante si bine scrise, trebuie sa le chiar citesc, nu doar sa le frunzaresc.
  in rest, din experienta mea de un an de zile de cititor al altor bloguri, am constatat ca doar o treime din blogurile actuale din Romania incita spre lectura (fiind scrise chiar cu placere, nu doar din dorinta de exhibitionism si auto-publicitate). in schimb, celelalte doua treimi sint bloguri ridicole ori patetice sau bloguri strict informationale si publicitare (fireste, acestea din urma isi au rostul lor pragmatic pentru cei interesati). altele sint strict bloguri axate pe imagini, fotografii etc. eu caut bloguri textuale, ca sa zic asa, unde cuvintul scris, chiar daca nu este indelung gindit, este bine nimerit.

 11. scrintin Says:

  Seara buna! Multumesc ca m-ai pomenit la tine pe blog. In bizarul meu copilarism, mai sa dau in balbaiala cand am vazut ca sunt mentionata tocmai aici. Mi-a ramas in inima prezenta ta la Profesionistii, cand i-ai povestit Eugeniei Voda despre cartea ta despre torturi. A bon entendeur 🙂

 12. Mesmeea Says:

  my pleasure! (dar despre cartile mele de analist al violentei nu vreau sa vorbesc deloc pe blogul mesmeic – pentru acest lucru exista deja blogul celalalt, http://www.ruxandracesereanu.wordpress.com).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: