Entry for December 13, 2007carne în introspecţie


carne în introspecţie

homuncul trimis în cele patru puncte cardinale

să plângă pentru sângele risipit în pustie

dumnezeu ca o pereche de foarfeci sau ca o umbrelă uzată

nu mai poate nici să taie

nici să apere de ploaie

dar eu spun că aici şi acum există altceva

o dantelă de smirnă şi ceaţă în care oasele noastre s-au înfăşurat

o iscusinţă de mătase care străbate moartea cea mică încă din viaţă

cu zgârciurile grimasele şi plonjările ei

în ţeastă am înfiptă o broşă de cuarţ prin care simt zbaterea

nici măcar nu mai ştiu dacă bucăţica de suflet pe care o caut

nu este cumva doar clor glorios.

5 răspunsuri to “Entry for December 13, 2007”

 1. Mesmeea Says:

  de la expresia „flesh in introspection” (utilizata intr-una din jucariile-poeme in limba engleza postate relativ recent) la „carne in introspectie” din acest poem cit se poate de serios in limba romana a fost o cale nu foarte lunga.

 2. Malintzi Says:

  e superb poemul!dupa ce-l termini de citit, you really have to take a deep breath

 3. Alpha Dracon Says:

  Este incredibil cum reusesti sa re-gandesti niste obsesii ale tale intr-un fel mereu original, niciodata ti se pare sa citesti acelasi poem chiar daca niste elemente imi trimit inevitabile la niste momente majore ale creatiei tale…dumnezeu ca o pereche de foarfeci m-am amintit de Cutitul, numai ca aici divinitatea s-a dedublat intr-o foarfeca… in timp ce rezonante „venetiene” (in opinia mea) dau acestui poem o tenta destul de decadenta dar sigur mai putin baroca decat in „venetia cu vene violete”…ma refer la imagini „o dantela de smirna si ceata in care oasele noastre s-au infasurat” (asta mi se pare ceva „neogotic” eh!), „in teasta am infipta o brosa de cuart prin care simt zbaterea”, giuvaier chinuitor, si „clor glorios”… ca la „venetia” hainele „mancate de clor”… dar ai putea sa explici sensul clorului? Acest element chimic m-a atras mereu atentie in poezia ta… trebuie considerat numai in esenta sa „verzuie” si „toxica” sau este un „semn” al altcuiva?

 4. Alpha Dracon Says:

  De remarcat, inafara de „carne in introspectie”, si „homuncul trimis in cele patru puncte cardinale”… asta ii da poemului un aer si mai ermetic… de fapt poemul mi se pare pe alocuri destul de nedescifrat si capata un aer misterios, chiar daca simt ca este un mesaj clar ascuns acolo, dar la prima citire fiind bombardat visiv de imagini nu reusesti sa-l deslusesti..inutil sa-ti spun ca poemul e extraordinar, si din punctul de vedere ritmic, si fonic.

 5. Mesmeea Says:

  ma bucur realmente de reactiile acestea, fiindca am vrut ca textul sa taie macar putin respiratia celui care citeste.
  poate ca exista oarecare inrudire cu poemul „Cutitul” (una din artele mele poetice asumate), dar nu neaparat. nu am vrut sa fie nici decadent, nici baroc, nici neogotic acest poem. ci doar sa fie cu taish si atita tot. admit ca exista oarecare aer ermetic, precum si mister intentionat. initial in loc de „clor” era „sulf”. am preferat „clor”, intrucit se potriveste cu taishul textului si cu identitatea mea de „bisturiu visindu-si floarea”, dupa cum m-a descris cineva acum foarte multi ani ca as fi ca poeta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: