Entry for July 05, 2007FLANDRA DINĂUNTRUUnul din visele sau visurile mele dragi este următorul. L-am visat în 16 septembrie 1990, dar cred că de atunci l-am mai revisat din când în când, deşi doar fragmentar. Era o vară coaptă, arşiţoasă: locuiam pe un domeniu întins, cu un conac având un singur etaj şi porticuri uriaşe. La capătul domeniului erau urcate în copacii înalţi nişte leagăne. Cu un astfel de leagăn străbăteam prin aer domeniul patronat de una din mătuşile mele, o teribilă cofetăreasă (specialistă mai ales în tórturi cu caise şi frişcă). Era vremea secerişului. Eram matură, dar umblam în picioarele goale şi mă jucam. Lucrătorii la coasă erau prieteni de-ai mei de toate vârstele, mai exact erau scriitori. Conacul avea holuri subţiri, ca nişte tuburi, şi camere cu paturi umflate de perne şi plăpumi. Exista aici şi un pian la care se cânta seara, ba chiar şi un saxofon… Era concentrată, la conac, un fel de republică provincială a filosofilor şi asceţilor… În camere nu existau covoare, parchetul troznea, iar noi umblam cu toţii în picioarele goale, ca să ne răcorim tălpile. Era timpul arderii complete, soarele pocnea. Peisajul era flamand. Iarba era înaltă. Cred că existau şi cai. Asceţii stăteau în chiliile lor şi scriau: mâncare li se dădea printr-o ferăstruică. Nu ieşeau printre ceilalţi oameni decât în amurg. Atunci cântam aşezaţi în iarbă. În faţa conacului se afla un zid de apărare, lung şi înalt. La şaptesprezece ani distanţă, iată că transcriu acest vis (pe care aş tot vrea să îl am, ritualic) în timp ce ascult Muse (Black Holes & Revelations), ba chiar şi dănţui puţintel.

Dar după visele ori visurile reamintite dis-de-dimineaţă (de către cine este norocos), e bine să bei întotdeauna o cafea. Ceea ce şi fac cele două diavoliţe provocatoare (pe care le-am întâlnit tocmai în aeroportul din Milano, în această vară) din imaginea ataşată acestui text.

7 răspunsuri to “Entry for July 05, 2007”

 1. Gabriela D Says:

  Ce vis frumos!Nu-i de mirare ca-ti doresti sa-l tot ai,ritualic.Asa-mi inchipui eu ca arata o „asezare’,tabara cum i se spune acum,unde se intalnesc scriitorii,filozofii,artistii si care trebuie ascunsa privirilor iscoditoare ale celor care nu inteleg.Iar trezitul din vis si cafeaua celor doua diavolite provocatoare,cred ca e tocmai realitatea,iar fata visatoare apare discreta si totusi hotarata sa se faca remarcata,vazuta,are un cuvant de spus.Face si ea parte din lumea celor provocatori,chiar daca e asa de visatoare.Despre muzica nu pot sa spun nimic;nu cunosc .

 2. Malintzi Says:

  hmmm, poate o sa mai postati cateva vise. iar muse? :)p.s. oricand e bine sa bei dimineatza o cafea, hihi, indiferent daca iti amintesti visul ori ba

 3. Mesmeea Says:

  preabine, am retinut ambele reactii. sonoritatea muse este un drog, intr-adevar. dar cine altele decit studentele mele mai mult sau mai putin rockeritze si psihedelice m-au introdus in acest univers captivant si hipnotic auditiv? cit despre vise ori visuri, ele sunt bune intotdeauna, asa cred, fie ca bei cafea dimineata ori nu.

 4. Sakee Says:

  Antidodtul e la indemana: exces de Radiohead. Dar nu e neaparat necesar si apoi Muse s-au schimbat destul de mult cu acest ultim album

 5. Mesmeea Says:

  Radiohead am ascultat inainte de Muse. Si inainte de Muse functioneaza sa asculti Radiohead, dar dupa, nu. Din fericire sau nefericire, visele flamande nu au legatura cu Muse sau Radiohead.

 6. Sakee Says:

  Pe mine ‘Paranoid Android’ m-a exorcizat de Muse.Garantat

 7. Mesmeea Says:

  Nu imi ramine decit sa retin cu (oarecare) scepticism sfaturile sonore pe care mi le dati. On verra…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: